Gabriel Oprea: DNA e un etalon în Europa. UNPR salută independenţa justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Oprea. FOTO Arhivă Adevărul
Gabriel Oprea. FOTO Arhivă Adevărul

Gabriel Oprea, vicepremier şi lider al UNPR, a declarat, vineri, în cadrul unui interviu la televiziunea Digi 24 Timişoara, că „DNA e un etalon în Europa”.

Gabriel Oprea a salutat independenţa justiţiei din România şi a precizat că DNA este, în prezent, un etalon în Europa. 

„Eu cred că România, fiind un stat membru NATO şi UE, e o normalitate. În momentul în care DNA citează un cetăţean, te prezinţi la DNA. Nu cunosc datele din dosar şi niciodată nu am comentat deciziile justiţiei şi nici nu le comentez. Prim-ministrul are datoria să se prezinte, dacă sunt suspiciuni la adresa lui, cum ne prezentăm toţi. Asta înseamnă că statul român e puternic, iar UNPR-ul, ca partid de interes naţional, un partid care respectă statul român, nu poate decât să salute independenţa justiţiei, care îşi face treaba”, a declarat Oprea.

„Important e că justiţia îşi face datoria. DNA e un etalon în Europa, suntem daţi ca exemplu la Bruxelles. Un cetăţean are dreptul să se prezinte în faţa Parchetului şi până la urmă Constituţia îşi spune cuvântul”, a adăugat liderul UNPR, principal aliat guvernamental al lui Ponta.

Victor Ponta, urmărit penal

Victor Ponta este suspectat că, „în calitate de prim-ministru al României, l-ar fi numit pe Dan Şova, în august 2012, în funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, în decembrie 2012, în funcţia de ministru delegat pentru Proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, în luna februarie 2014, ca ministru interimar al Transporturilor şi în luna martie 2014 ministru al Transporturilor, în condiţiile în care Ponta a beneficiat în trecut de foloase din partea lui Şova Dan-Coman, constând în sume de bani (în total aprox. 250.000 lei) şi dreptul de folosinţa gratuită a unui autoturism”, susţin procurorii.

Din probele administrate de procurori rezultă că Victor Ponta ar fi beneficiat lunar, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, de sume de bani cuprinse între 7.900 de lei şi 14.000 de lei, în total 181.439,89 de lei, în baza unei „convenţii fictive de conlucrare profesională în domeniul juridic încheiată între SCA „Şova şi Asociaţii” reprezentată de Şova Dan-Coman şi Cabinetul de Avocat „Ponta Victor-Viorel” reprezentat de Ponta Victor-Viorel”.

Pe aceeaşi temă:

UPDATE Victor Ponta, urmărit penal pentru spălare de bani şi complicitate la evaziune fiscală. Preşedintele i-a solicitat demisia

 Ponta, urmărit penal. Ce spunea în urmă cu două luni: Voi demisiona dacă DNA cere urmărirea mea penală

„La revedere, Victor Ponta! La revedere, România, aşa cum te-am suportat 25 de ani!”

Reuters: Prim-ministrul uneia dintre cele mai sărace şi corupte ţări din UE, Victor Ponta, este urmărit penal pentru fals şi spălare de bani

Prim-vicepreşedintele CE: Nu sunt în poziţia să comentez discuţiile politice interne din Romania

Calendarul votului pentru ridicarea imunităţii lui Ponta. Cum poate fi amânat „cazul Ponta“ până în toamnă

Klaus Iohannis: Aştept o decizie pragmatică a Camerei Deputaţilor în cazul lui Ponta. Am încredere în ICCJ şi DNA

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite