Gabriel Cotabiţă, în comă. Cântăreţul este în stare gravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântăreţul Gabriel Cotabiţă este încă în comă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde a ajuns vineri. Acesta a suferit un stop cardio-respirator, fiind găsit leşinat într-un hotel din Capitală.

Cântăreţul Gabriel Cotabiţă (59 de ani) a fost găsit inconştient într-un hotel din Capitală, vineri, acesta fiind dus de un echipaj SMURD la Spitalul Floreasca, după ce a fost resuscitat şi stabilizat. În prezent, cântăreţul Gabriel Cotabiţă este intubat şi respiră doar cu ajutorul aparatelor.

Gabriel Cotabiţă a fost supus vineri unei coronarografii, cea mai bună tehnică de diagnosticare a afecţiunii coronariene, iar rezultat a fost unul bun, arătând că artistul nu are leziuni pe coronare.

Surse medicale au declarat că familia lui Cotabiţă nu vrea să fie divulgate informaţii despre starea acestuia.

Potrivit unor surse medicale, citate de ProTv, cântăreţul este în stare gravă, iar doctorii nu au luat o decizie legată de tratamentul său şi intervenţia la care va fi supus. 

Gabriel Cotabiţă, resuscitat

Gabriel Cotabiţă a fost găsit în stare de inconştienţă de un angajat al Hotelului Hilton, acolo unde acesta mergea la sala de sport. În jurul orei 13.00, angajatul a sunat la numărul de urgenţă 112, iar la faţa locului au fost trimise două echipaje SMURD, medicii reuşind să-l resusciteze şi să-l stabilizeze pe Gabriel Cotabiţă. 

Aceştia au luat decizia de a-l trimite la Spitalul Floreasca, unde a fost preluat de medici. 

„Într-adevăr, o echipă SMURD l-a preluat pe pacient. Momentan nu ştim care sunt cauzele pentru care a intrat în stop cardiorespirator, acum i se fac investigaţiile necesare”, declarat ieri pentru adevarul.ro doctorul Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca. 

În urma investigaţiilor făcute de medici, Gabriel Cotabiţă a fost internat pe secţia de terapie intensivă din Spitalul Floreasca, fiind intubat şi ventilat mecanic. Potrivit doctorului Bogdan Opriţa, cordul şi-a reluat activitatea în urma manevrelor făcute de medici. 

Gabriel Cotabiţă avea antecedente cardiace

„El mai avusese un infarct acum nişte ani şi înainte de infarctul respectiv a mai avut un preinfarct. Infarctul nu loveşte când vrem”, a declarat Mihai Pocorschi, prietenul lui Cotabiţă, citat de Protv.

„Vă mulţumim pentru gândurile bune pe care ni le trimiteţi şi pentru susţinerea pe care o simţim. Tata este pe mâini bune şi suntem alături de el întrutotul. Rugăm însă presa să înţeleagă că acum nu vom da declaraţii de niciun fel şi să respecte această dorinţă în perioada următoare", a scris pe Facebook una dintre fetele cântăreţului, Adela Cotabiţă. 

Cotabiţă se antrena frecvent la sala de fitness a hotelului, unde mergea de trei ori pe săptămână, de aproximativ doi ani, după cum povestesc apropiaţii săi.

Gabriel Cotabiţă: profil

Gabriel Cotabiţă, născut pe 1 noiembrie 1955 la Craiova, a debutat în muzica rock în anul 1975, alături de grupul craiovean Redivivus. Între anii 1979 şi 1980, colaborează şi cu trupa Basorelief, alături de care susţine o serie de concerte pe litoral.

În 1983, trupa Holograf rămâne fără solist vocal şi-l solicită să vină în trupă. Cotabiţă participă la înregistrarea albumului „Holograf 1“, în 1984. În 1986, este contactat de compozitorul Ionel Tudor pentru a-i interpreta o piesă la festivalul de la Mamaia. Din acest moment, se dedică muzicii uşoare.

Între 1988 şi 1996 obţine şapte mari premii la Festivalul de la Mamaia. Trei dintre piesele sale, „Te rog domnişoară, nu pleca!“, „Voice from above“ şi „Raiul e pe Pământ“, obţin distincţia „Şlagărul anului“. În 2002, devine vocalul trupei VH2, alături de care cunoaşte un important succes comercial. A urmat, în perioada 1967-1969, cursurile Şcolii Populare de Artă din Craiova. Între 1973 şi 1978 a fost student la Institutul de Electrotehnică din Craiova, pe care l-a şi absolvit.

Puteţi citi AICI un amplu interviu acordat recent de cântăreţul Gabriel Cotabiţă ziarului „Weekend Adevărul”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite