G4Media: Noul şef al DIICOT a lăudat modificările la Codurile penale, la întâlnirea cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul şef al DIICOT, Felix Bănilă, a declarat la întâlnirea cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia că modificările la Codurile Penale sunt bune, că au existat abuzuri şi excese, în special în ce priveşte modul în care au fost investigate infracţiunile de abuz în serviciu, şi ar fi criticat numărul mare de interceptări, scrie G4Media.

Potrivit sursei citate, Felix Bănilă a spus că este de acord cu modificarea la Codul de Procedură Penală, potrivit căreia procurorii pot să efectueze urmărirea penală „in rem” timp de un an. După expirarea acestui termen, dacă nu există un suspect, dosarul se închide automat.

La întâlnirea cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia, şeful DIICOT ar mai fi declarat, potrivit surselor G4Media.ro, că au existat abuzuri şi excese, exemplificând cu modul în care au fost investigate infracţiunile de abuz în serviciu, însă nu s-ar fi pronunţat în nici un fel în ce priveşte protocoalele încheiate între SRI şi instituţii din justiţie (parchete, instanţe, CSM).

Bănilă ar fi criticat la întâlnirea cu experţii europeni numărul mare de interceptări. “Eram toţi şocaţi. Parcă îl auzeam pe Nicolicea”, a declarat unul din magistraţii prezenţi la întâlnire.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a numit pe 23 iulie pe Felix Bănilă la şefia DIICOT, la propunerea ministrului justiţiei, Tudorel Toader.

O delegaţie a Comisie de la Veneţia s-a aflată în România joi şi vineri, în vederea pregătirii unei opinii privind modificările aduse recent Codului Penal şi Codului de Procedură Penală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite