G4media: Ministrul Transporturilor,  audiat la DNA în dosarul angajării fictive la Aeroportul Otopeni a fostei consiliere a lui Liviu Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost audiat luni ca martor la DNA într-un dosar privind angajarea fictivă la Compania Aeroporturi Bucureşti a Cristinei Elena Neamţu, fostă consilieră a lui Liviu Dragnea la Ministerul Dezvoltării, scrie G4media.

Ministrul Cuc, a refuzat să spună presei în ce dosar a fost audiat, el declarând doar că dosarul priveşte fapte din perioada în care era secretar de stat, şi că la baza lui a stat un denunţ. 

Potrivit G4media, dosarul a fost constituit la DNA în urma denunţului depus de Sorinel Ciobanu, directorul de la acel moment al Companiei de Aeroporturi. În plus, Cristina Elena Neamţu a fost angajată la Aeroporturi Bucureşti din octombrie 2015 şi a stat în perioada de probă până în ianuarie 2016, după care a fost angajată definitiv, iar Răzvan Cuc a fost numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor în octombrie 2015 şi a stat în funcţie până în mai 2016.

G4media scrie, citând un raport al corpului de control al Guvernului, că fosta consilieră a lui Liviu Dragnea „a fost angajată în două rânduri la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, de unde a încasat în total aproximativ 43.000 de lei pentru circa 1400 de ore pontate ca lucrate, adică aproximativ 9 luni, dar de fiecare dată a stat în clădirea companiei mai puţin de o oră. Raportul acuză angajaţii Companiei Aeroporturi că au falsificat documentele de prezenţă, fapte care, potrivit documentului, “pot întruni elementele constitutive ale unei infractiuni”.

Raportul corpului de control al Ministerului Transporturilor a descoperit faptul că fosta consilieră a liderului PSD a stat în sediul companiei Aeroporturi Bucureşti în perioada de probă mai puţin de o oră, perioadă în care a încasat uma de 16.306, aferentă unui număr de 432 de ore lucrate.

„Conform raportului de acces în sistemul de securitate, Neamţu Cristina Elena a figurat, ca fiind persoană la sediul CNAB SĂ, cu un număr total de 56 de minute (aproximativ 1 oră). Din analiza foilor colective de prezenţă aferente perioadei 06.102015 – 04.01.2016, a rezultat faptul că Neamţu Cristina Elena figurează cu un număr de 432 de ore lucrate”, se arată în raportul corpului de control al ministrului Stroe.

Concluzia raportului autorităţilor nu lasă urmă de îndoială: „În concluzie, deşi Neamtu Cristina Elena a fost prezentă efectiv la locul de muncă mai puţin de o oră în perioada 06.10.2015 – 04.01.2016 (perioada considerată de probă) a încasat suma de 16.306 lei, sumă care i s-ar fi cuvenit în situaţia prestării activităţii care ar fi implicat prezenţa la sediul companiei şi respectarea întocmai a programului de lucru pentru perioada octombrie 2015 – decembrie 2015”, se arată în raportul corpului de control al ministrului Transporturilor, citat de G4media.

Cristina Neamţu a lucrat din 2013 până în 2015 la Ministerul Dezvoltării, în funcţia de consilier al ministrului Dragnea, fiindu-i alături practic pe toată durata mandatului (21 decembrie 2012 – 17 decembrie 2014).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite