G4Media: Mententanţa instalaţiei de oxigen din tirul ATI de la Victor Babeş era asigurată de compania familiei fostului ministru Sebastian Vlădescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Calin
FOTO Inquam Photos / George Calin

Firma care asigura mentenanţa instalaţiei de oxigen din tirul ATI de la spitalul Victor Babeş, unde au murit trei pacienţi, este Medist SRL, compania deţinută de fosta soţie şi fiul fostului ministru PNL al Finanţelor, Sebastian Vlădescu, au declarat pentru G4media.ro surse din anchetă.

Potrivit surselor citate de G4Media, oxigenul este livrat de compania Linde România.

Una dintre ipotezele cercetate de anchetatori este că, din eroare, o persoană ar fi crescut presiunea din instalaţia de oxigen care ar fi dus la blocarea ventilatoarelor, mai arată sursa citată.

Toate ventilatoarele de la secţia mobilă ATI a Spitalului „Victor Babeş” au intrat concomitent în avarie, iar din cei opt pacienţi internaţi în unitate trei au intrat în stop cardio respirator şi au decedat, a anunţat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a transmis, luni seară, referitor la situaţia de la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti, că personalul a sesizat intrarea în avarie, concomitant, a tuturor ventilatoarelor, din cauza creşterii presiunii peste limita admisă. Reprezentantul firmei care distribuie ventilatoarele a refuzat să intre în unitatea mobile, deşi i s-a pus la dispoziţie echipament de protecţie.

„Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la faţa locului a refuzat intrarea în unitate, deşi i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecţie împotriva COVID-19. Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR”, a transmis, luni seară, DSU. 

Potrivit datelor citate de G4Media de la Registrul Comerţului, Medist SRL este deţinută de Ionel Manole, Mihaela-Elena Manole, Carmen Vlădescu (63 de ani), Sebastian-Alexandru Vlădescu (34 de ani), Gheorghe Florin Coica, Cristian Ioana Crăciun şi Cristina Gabriela Anghel. Administrator este Gheorghe Florin Coica.

Carmen Vlădescu este fosta soţie a ex-ministrului PNL al Finanţelor, Gheorghe Theodor Sebastian Vlădescu, iar Sebastian-Alexandru este fiul lor.

Fostul ministru Sebastian Vlădescu este trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi trafic de influenţă în dosarul privind reabilitarea căii ferate Bucureşti-Constanţa. Fostul ministru de Finanţe Sebastian Vlădescu este acuzat că ar fi primit mită peste 3,3 de euro ca să asigure finanţare pentru reabilitarea căii ferate.

Alături de el, au fost deferiţi Justiţei şi fostul deputat PNL Cristian Boureanu şi fostul şef al Eximbank, Ionuţ Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, fostul secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Cristian Dascălu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite