G4media: Gheorghe Dincă ar fi amestecat vaselină cu carbid obţinând temperaturi superioare pentru a arde oasele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit G4media, care citează surse apropiate de ancheta crimelor din Caracal, Gheorghe Dincă ar fi ars cadavrul Alexandrei Măceşeanu joi, 25 iulie, după orele 13:00 – 14:00, după ce ar fi ucis-o şi s-ar fi întors din oraş unde i-a aruncat telefonul şi cartela

Potrivit sursei citate astfel, procesul de ardere ar fi durat 5 – 6 ore, până spre seară. După ce ar fi ars ţesuturile, Dincă le-ar fi declarat anchetatorilor că a amestecat vaselina cu pastile de carbid pentru a arde oasele în arzătorul improvizat într-un butoi din curte.

„Din acest amestec de vaselină şi carbid a rezultat un mediu oxiacetilenic, de natură să dezvolte temperaturi superioare, în jur de 1000 de grade. Ţesuturile şi oasele ar fi ars întrucât proveneau de la un om tânăr, în plin proces de creştere. La persoanele în creştere structura osoasă este relativ aerată, de aceea permită arderea mai uşoară şi într-un timp mai scurt. Dacă a asigurat aeraj pentru aport de oxigen, flacăra putea fi asigurată cu temperatură mare pentru timp îndelungat”, notează G4media.

Potrivit mărturiei lui Dincă, coroborate cu probele găsite la faţa locului, anchetatorii cred că acesta ar fi pus lemne sub pirostriile deasupra cărora a pus un butoi având în partea de jos un grilaj, iar în partea de sus fără capac. Ar fi pus corpul fetei pe grilajul din butoi. Acolo, Dincă obişnuia să topească aluminiu.

Aşa ar fi obţinut o temperatură în arzător în jur de 1000 de grade Celsius. Oasele şi dinţii nu ar fi ars în totalitate întrucât ar fi fost nevoie de o temperatură de 1500 de grade Celsius. La fel, inelele şi fragmentele de lănţişor găsite în cenuşă nu s-ar fi topit decât la o temperatură mai mare de 1000 de grade.

Surse oficiale din cadrul DIICOT susţin că anchetatorii au 2 martori, doi vecini, care spun că au văzut fum şi au simţit un miros neobişnuit din curtea lui Dincă.

Informaţia vine în contextul în care Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) a anunţat sâmbătă oficial, într-un comunicat, că rezultatul probelor indică profilul genetic al unei singure persoane, respectiv Alexandra Măceşanu şi că s-a ajuns la aceasta concluzie prin compararea cu profilul genetic al părinţilor Alexandrei.

Informaţiile vin în contextul în care mai mulţi experţi au pus la îndoială posibilitatea ca Gheorghe Dincă să ardă cadavrul victimei în timpul zilei, fără a alerta vecinii, şi la temperaturile necesară să ardă complet.

Te-ar putea interesa şi:

Avocatul lui Gheorghe Dincă, detalii terifiante despre uciderea Alexandrei. „Din declaraţii a rezultat că el a pus-o în picioare în acel butoi“

Avocatul lui Dincă: El a crezut că fetele sunt prostituate. Spune că Luiza a fost de acord să-l însoţească

EXCLUSIV Detalii din anchetă: motivul pentru care Alexandra nu a reuşit să-şi sune părinţii şi a putut apela doar 112

Radiografia cazului Caracal, făcută de un specialist în investigaţie criminală. Lanţul de greşeli fatale care au dus la uriaşul eşec în găsirea Alexandrei

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite