G4Media: Decizie de referinţă a Tribunalului Harghita. De ce nu a exclus probele făcute de DNA cu SRI pe mandat de siguranţă naţională în procesul preşedintelui CJ Harghita, Borboly Csaba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
aaa

„Inculpatul (…) nu exemplifică, în concret, cum i-a fost cauzată această vătămare (n.r. – a dreptului la viaţă privată şi de familie) şi cum s-ar fi schimbat situaţia în cazul său dacă înregistrările şi interceptările ar fi fost realizate de către organele de urmărire penală (n.r. – nu de către SRI)“.

Acest paragraf face parte din motivarea Tribunalului Harghita prin care au fost respinse cererile de excludere a interceptărilor din dosarul în care preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu în 2013.

Cu alte cuvinte, ce importanţă are cine a făcut interceptările dacă norma legală permitea această modalitate de administrare a probelor la momentul respectiv – spune Tribunalul Harghita. (Vezi aici motivarea)

În esenţă, Tribunalul Harghita spune că SRI a ajutat DNA să facă probe în dosarul lui Borboly Csaba doar ca „suport tehnic” şi că decizia CCR 51/2016 – care nu a mai permis SRI să ajute DNA – are efecte numai pentru viitor.

Citiţi continuarea articolului pe www.g4media.ro

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite