G4Media: Compania lui Elliott Broidy susţine că Armata României foloseşte o „soluţie falimentară“ de comandă şi control care pune în pericol viaţa militarilor

G4Media: Compania lui Elliott Broidy susţine că Armata României foloseşte o „soluţie falimentară“ de comandă şi control care pune în pericol viaţa militarilor

Compania lui Elliot Broidy lansează acuzaţii grave la adresa oficialilor din Ministerul Apărării, după ce în urmă cu un an, în iunie 2018, a decis să se retragă din procedura de licitaţie pentru modernizarea sistemelor de comandă ale Armatei Române, rezultă dintr-o serie de documente obţinute de G4Media.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-o scrisoare adresată în 6 iunie 2018 fostului ministru al Apărării, Mihai Fifor, oficialii Circinus susţin că sistemul de comandă şi control utilizat în prezent de Armată, cunoscut sub numele de BC2A, este o ”soluţie falimentară” şi că pune în pericol viaţa militarilor. Circinus este vizată de o anchetă în Statele Unite, iar potrivit presei americane procurorii verifică în ce măsură Broidy a încercat să profite de legăturile sale cu administraţia Trump.

”Aşa cum numeroase departamente din cadrul ministerului apărării au documentat şi numeroşi parteneri ai Satelor Unite/ NATO au confirmat, actualul sistem utilizat de România, BC2A, a picat cu ocazia în timpul mai multo r exerciţii militare Saber Strike din Polonia”, se arată în scrisoarea semnată de unul dintre directorii Circinus, Alan B. Stone şi transmisă acum un an ministrului apărării, dar şi Ambasadorului SUA la Bucureşti, Hans Klemm.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: