Furau din vile de lux şi încărcau prada în maşinile victimelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O grupare de spărgători de locuinţe a găsit o metodă inedită de a transporta bunurile furate din casele victimelor: cu maşinile de lux ale acestora.După ce-şi făceau treaba, abandonau autoturismele.

Peste 650.000 de euro este prejudiciul adus de 14 prahoveni, membrii unei reţele de spărgători de locuinţe şi hoţi de maşini de lux.

Pentru a proba întreaga activitate a infractorilor, peste 150 de poliţişti, jandarmi şi efective din cadrul ISU au percheziţionat 20 de locuinţe, din judeţele Prahova şi Ialomiţa, despre care existau informaţii că ar aparţine membrilor reţelei.

Cum acţiona gruparea

Cei 14 suspecţi sunt cercetaţi pentru infracţiunile de furt calificat şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Ei acţionau, de regulă, la pont. Din investigaţiile poliţiştilor a reieşit că aceştia spărgeau locuinţele unor persoane înstărite, de unde furau bunuri de valoare (bijuterii, aparatură electronică, telefoane mobile) pe care le transportau cu autoturisme furate de la aceleaşi părţi vătămate, iar după ce ajungeau la destinaţie, abandonau autoturismele.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite