Funeriu: "Studenţii de la Spiru Haret cu diplome care nu sunt acreditate vor mai da o dată examenele"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Invitat la chatul adevarul.ro, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, în legătură cu cazul Spiru Haret, că studenţii ale căror diplome sunt cu probleme, fiind neacreditate, vor fi nevoiţi să mai dea încă o dată examenele.

Citiţi şi:

Cum au ascuns cei de la Spiru Haret că învâţământul ID nu este acreditat

Învăţătorii cu diplomă de la „Spiru Haret”, obligaţi să dea înapoi salariile!

"În cazul Spiru Haret s-a respectat numai legea. Universităţile cu acreditare au fost investite cu o misiune socială în România. Cei care înţeleg că prin acest lucru se va schimba faţa României în bine sau în rău, pot colabora cu mine. Pentru cei care nu înţeleg asta, cred că lucrurile se vor schimba".

"Prin punerea în practică a Ordonanţei 10, s-a reglementat intrarea în legalitate a tot ceea ce se înâmplă în această universitate. Studenţii cu diplomele care nu sunt acreditate vor mai da o dată examenele. Cei care au fost la programe neacreditate pot fi transferaţi la programe acreditate. Toate celelalte programe neacreditate s-au închis. În funcţie de programare, studenţii pot da aceste examene", a completat Funeriu.

Citiţi şi:

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, la videochatul adevarul.ro: Nu putem să scoatem pe bandă rulantă oameni care au diplome fără acoperire

"Nu putem să scoatem pe bandă rulantă oameni care au diplome fără acoperire. Trebuie să tragem învăţămintele de rigoare, să nu se mai poată întâmpla asemenea lucruri".

În continuare, ministrul a vorbit despre încercarea de a schimba mentalitatea românească de a fura de la vecin sau de a cumpăra diplome de licenţă deja făcute pentru a obţine nota dorită fără niciun efort.

"Există site-uri întregi de unde se pot cumpăra lucrări de licenţă cu doi lei pagina. Fiecare elev din România căruia i se permite să se uite pe pagina vecinului, fiecare act care nu este riguros nu face decât să perpetueze această obişnuinţă şi a noastră că "merge şi aşa". Vrem să schimbăm lucrurile astea prin noua lege a educaţiei."

"Dacă dorim să schimbăm ceva în România o putem face când avem opţiuni clare, bine fundamentate şi perseverenţă. Nu se va produce schimbarea de mentalitatea peste noapte."

Peste 130 de candidaţi pe loc la titularizare

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite