Funeriu solicită din nou Guvernului să acorde bursele elevilor din învăţământul profesional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Funeriu
Daniel Funeriu

Consilierul prezidenţial Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei, reia apelul transmis Guvernului. El îi cere premierului să acorde urgent bursele de 200 de lei celor 13.000 de elevi care au început în acest an învăţământul profesional.

„Eu am prevăzut 176 de milioane de lei în buget, Guvernul nu are decât de aprobat hotărârea de guvern”, se arată în apelul lui Funeriu, remis Agerpres.

Fostul ministru al Educaţiei îi solicită lui Victor Ponta să adopte urgent hotărârea guvernului pentru alocarea respectivelor burse.

În urma reînfiinţării învăţământului profesional, peste 13.000 de elevi urmează aceste cursuri în colaborare cu firme din România şi au dreptul la burse.

„Elevii din învăţământul profesional nu au primit vreun leu din ceea ce li se cuvine prin lege, pentru că Guvernul nu a aprobat hotărârea de guvern respectivă. Am prevăzut în bugetul anului 2012 bani pentru ca toţi elevii de la învăţământ profesional să primească o bursă de 200 de lei din partea statului, începând cu luna septembrie. Pentru ca Ponta să nu aibă dubii, sunt 176 de milioane de lei puse deoparte pentru bursele elevilor, îi pot spune şi capitolul şi titlul din buget unde se află banii”, a declarat Funeriu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite