Funeriu: "Participarea la greva profesorilor va fi de sub 5%"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Funeriu, ministrul  Educaţiei
Daniel Funeriu, ministrul Educaţiei

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat că ministerul a luat măsuri pentru a facilita desfăşurarea examenelor, principale fiind acelea că printre supraveghetori se vor afla şi personalul didactic auxiliar, precum bibliotecari. Dintre evaluatori pot să facă parte şi profesori cu pregătire similară de la o şcoală generală.

Daniel Funeriu a declara: 

"Sunt o serie de licee în care BAC se va desfăşura fără probleme, în altele există probleme din cauza grevei, dar aceastea se vor soluţiona."

Le transmit profesorilor din judeţul Iaşi, care au ales să lucreze în folosul elevilor, mulţumirile noastre.

La nivel de minister, am luat o serie de măsuri pentru a facilita desfăşurarea examenelor, principale fiind acelea că printre supraveghetori se vor afla şi personalul didactic auxiliar, precum bibliotecari. Dintre evaluatori pot să facă parte şi profesori cu pregătire similară de la o şcoală generală.

Sămbătă la ora 17, vom aveam acea centralizare la nivel naţional

Să trecem această probă de BAC împreună şi eu sunt convins că vom reuşi, succesul va fi al profesorilor, al elevilor. Ar fi păcat ca  munca dascălilor să fie pierdută din cauze independente de voinţa elevilor. Ei nu sunt vinovaţi nici că, poate în trecut, această ţară nu a fost guvernată aşa cum trebuia.

Numărul de centre în care BAC se organizează este mai mare. 33 pot funcţiona la parametri normali

Au fost acuzaţii la adresa ministerului, de aceea am decis ca toată comunicarea prin videoconferinţă cu inspectorii să fie publică.

Invit presa mâine dimineaţă la ora opt, când vom avea o nouă videoconferinţă.

Cele mai multe judeţe au raportat participarea la Bacalaureat. Situaţia este înspre ameliorare. Participarea la grevă va fi sub 5%.

Daniel Funeriu a declarat că proba de competenţe lingvistice de la examenul de la Bacalaureat se va ţine în majoritatea oraşelor din ţară. Ministrul a asigurat, în urma discuţiilor purtate cu inspectorii generali judeţeni, că Bacalaureatul se va desfăşura în condiţii normale, începând cu data de 31 mai.

"Marea majoritate a judeţelor au raportat că nu există niciun fel de problemă la organizarea Bacalaureatului", a mai spus Funeriu.

Funeriu: "Profesorii care participă la bacalaureat vor primi între 275 şi 600 lei / Elevii vor susţine bacalaureatul în centrele unde nu va fi grevă"

De asemenea, ministrul a respins toate acuzaţiile conform cărora Ministerul Educaţiei ar fi făcut presiuni asupra dascălilor.

"Doresc să resping orice fel de acuzaţie potrivit căreia Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului ar exercita presiuni nefireşti. Vreau să vă spun că acest Minister şi întregul Guvern respectă dreptul cetăţenilor români la grevă, dar respectă şi dreptul cetăţenilor români la muncă. De aceea, noi am luat toate măsurile ca profesorii supraveghetori, profesorii examinatori să fie prezenţi la Bacalaureat îăn serviciul elevilor şi le mulţumesc pe această cale", a precizat Daniel Funeriu.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite