Funeriu, catalogat drept „nazist” şi „cretinoid” de liderii ONG-urilor de rromi după ce le-a acuzat că „papă” sume colosale de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu
Fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu

Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei, a criticat într-o postare de Ziua dezrobirii rromilor acţiunile statului român, dar şi ale comunităţii rroma. El a fost catalogat „nazist”, „cretinoid” şi „nesimţit” de lideri ai societăţii civile rroma.

„Din păcate, astăzi, rromii, copiii romi, tinerii rromi şi majoritatea adulţilor rromi trăiesc un alt fel de robie decât cea anterioară lui 1856”, a scris Funeriu pe Facebook, dând ca exemplu copiii şi femeile care sunt victimele traficului de fiinţe vii, sub ochii îngăduitori ai autorităţilor, potrivit G4Media.

Funeriu a criticat şi practica des întâlnită a cumpărării voturilor rromilor: ”Robia fizică şi legalizată a fost înlocuită de robia de facto faţă de un şmecher din propria lor comunitate, faţă de un sistem mângâiat pe creştet de politicienii pentru care a negocia voturile comunităţii cu un bulibaşă veros e mai simplu decât a câştiga onest voturile oamenilor liberi”.

În plus, fostul ministru a acuzat asociaţiile de rromi: ”peste tot acest sistem de înrobire de facto a rromilor veghează cu spor constelaţia oengistă care papă sume colosale de bani din care doar o mică parte ajung la cei care au nevoie. O constelaţie oengistă care, de fapt, face trafic cu mizeria unor oameni care nu sunt cu nimic mai prejos decât alţii, născuţi mai albi la piele, şi care merită o soartă mai bună”. El a adăugat că ”am cunoscut şi oengeuri care fac treabă bună”.

Mihai Neacşu, director al Centrului Naţional de Cultură a Romilor-Romano Kher, a scris pe Facebook despre Funeriu: ”Un nazist. Vom face sesizare la CNCD”

Şi Magda Matache, fosta fostă directoare executivă a Centrului Romilor pentru Intervenţie Socială şi Studii – Romani CRISS şi actual instructor la Center for Health and Human Rights din cadrul Harvard School of Public Health, l-a catalogat pe Facebook drept nazist: ”Acest nazist nu are nici macar bunul simt sa taca in zi de commemorare. Plangeri, scrisori catre partidul lui iubit si catre PE?”

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite