Sebastian Ghiţă, a doua înregistrare difuzată după dispariţie: Băsescu mi-a spus că are înregistrări cu felul în care a fost plănuită închiderea lui Voiculescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
captura

Dispărut de zece zile de sub nasul poliţiştilor care-l urmăreau, fostul deputat Sebastian Ghiţă a apărut, joi seară, într-un al doilea filmuleţ difuzat de România TV, în care susţine că „toate dosarele cu patroni de media au fost măsluite“ şi continuă atacurile la adresa DNA.

„Am văzut cu ochii mei ce a făcut Laura Codruţa Kovesi în cazul Realitatea Media. Îşi dorea un caz spectaculos şi m-a folosit pentru a fabrica un dosar. Am auzit despre cazul lui Voiculescu de la fostul preşedinte Băsescu. Mi-a zis că are înregistrări cu felul în care s-a executat închiderea lui Dan Voiculescu. Am info despre felul în care acest sistem represiv l-a executat pe Adrian Sârbu. Toate dosarele cu patroni de media au fost măsluite, aranjate. În cazul meu, totul a început cu numirea unui ofiţer nou la SRI Prahova. 

Ghiţă susţine în înregistrare că la conducerea SRI Prahova ar fi fost numit Sabin Iancu, care l-a „selectat pe procurorul Negulescu (cel care i-a instrumentat dosarele, n.r.) să facă treburile murdare“.

În sprijinul acestor afirmatii, Sebastian Ghiţă prezintă o înregistrare audio, stenogramele fiind publicate, în urmă cu trei luni, şi de senatorul Daniel Savu (fost ofiţer SRI) pe blogul său şi în care susţine că apar procurorul Mircea Negulescu de la DNA Ploieşti şi un şeful secţiei SRI. 

Redăm mai jos discuţia între cei doi, aşa cum a fost transcrisă de senatorul Daniel Savu.

– M.N. : Claudia Tănase…da ? Claudia ! Hm ?

– Interlocutor: Da tu ai încredere în Claudia asta ?

– M.N.: Da ! Claudia mi l-a dat pe Bădescu, pe naşul, ca să fim ok, aşa !

– Interlocutor : Ea ţi l-a dat pe Bădescu ?

– M.N.: Ea cu Tănase, da !

– Interlocutor : Tu lui Sabin (şeful SRI Prahova) i-ai spus asta, de care ţi-a dat …(neinteligibil) ?

– M.N.: Nu…

– Interlocutor : Ştia de la tine …

– M.N.: Da. Păi nu ţi-a zis ? Ti-a zis !

– Interlocutor : Nu .

– M.N : Ştia de la mine, normal, că doar de la cine era să ştie ! Da ? Şi pe urmă chestia că domne’, ca Enache, cu presa, cu…

– Interlocutor : Tot Claudia ţi-a spus-o ?

– M.N.: Nu, aia ştiu de la altă lume…Ştiu de la Pătraru. Mă certa pe mine Pătraru, că dai la doua capete, făceau d’alea, că facem noi….

– Interlocutor : Pătraru nu e prieten cu Saghel ?

– M.N.: Ştii, am avut eu o relaţie cu Claudia, mi-a zis-o Pătraru

– Interlocutor : Mă, nu te-a rugat nimeni !

– M.N.: Mi-a zis Pătraru, mă ! Cum nu m-a anunţat nimeni ?

– Interlocutor: Asta este şantaj, mă !

– M.N. : Păi e şantaj, mă !

– Interlocutor : Dă-l pe Pătraru pentru şantaj, dă-l în p… măsii ….

– M.N.: De ce să-l bag pe Pătraru ? …(neinteligibil)

– Interlocutor : Ce treabă are el că ai regulat-o tu pe Claudia ?

– M.N. Păi eu le regulez pe toate, să moară mama ! Nu pot să stau o oră ! Deci nu pot să mă salut cu o femeie cunoscută pe ….

– Interlocutor: Ăsta-i şantaj ! Ăsta-i şantaj !

– M.N: Ştiu ! Da, chestia asta o stii numai tu şi Sabin (şeful SRI Prahova)!

 Joi, ziua în care era aşteptat să se prezinte la sediul IJP Prahova, conform programului impus de măsura prevenitvă a controlului judiciar, Ghiţă nu şi-a făcut apariţia, complicându-şi şi mai mult situaţia.

Poliţiştii au fost îngăduitori şi l-au aşteptat să ajungă în faţa ofiţerului de supraveghere până la orele prânzului, dar fără niciun rezultat. Nici măcar atunci când un echipaj de Poliţie s-a deplasat la domiciliul fostului deputat, din cartierul Albert din Ploieşti, nu au avut mai mult succes. La poartă nu a răspuns nimeni.

În aceste condiţii, Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova a înaintat o adresă către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin care a sesizat instanţa că Sebastian Ghiţă a încălcat obligaţiile impuse de măsura preventivă, urmând ca judectorul să decidă în consecinţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite