Frustrările unui poliţist: Mă simt umilit când infractorii sunt lăsaţi în libertate, iar profesia mea este luată în derâdere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţistul Dan Georgescu evidenţiază neregulile din sistem şi denunţă clasa politică pentru lipsa de măsuri care să-i ajute şi să-i protejeze pe poliţişti. „Sunt frustrat pentru că profesia mea este luată în derâdere şi nu i se acordă atenţia meritată“, scrie bărbatul.

Dan Georgescu, omul din spatele paginii de Facebook intitulată Poliţiştii au umor, a reacţionat după ce ieri un coleg de al său a fost agresat fizic şi verbal de câţiva localnici din judeţul Tulcea în timp ce încerca să ridice un individ ce fusese încătuşat. 

„Sunt un frustrat! Da, aţi citit bine. Eu, poliţistul Dan Georgescu, sunt un frustrat. Azi am realizat că ţara asta nu merită nici măcar poliţiştii ăştia pe care îi are. Sunt frustrat pentru că poliţiştii care lucrează singuri, în nişte condiţii mizere şi care îşi pun viaţa în pericol pentru noi, sunt înjuraţi de toţi analfabeţii funcţionali, de oameni fără nicio ocupaţie sau cu ocupaţii care mai de care mai dubioase“, îşi începe poliţistul postarea. 

În continuare, Dan Georgescu condamnă „clasa politică mincinoasă“ care face promisiuni deşarte, făcând referire la declaraţia premierului Tudose, care a solicitat ca poliţiştii să nu mai patruleze singuri, ci în echipă, după ce în luna septembrie poliţistul Sorin Vezeteu a fost omorât cu 40 de lovituri de cuţit pe peronul gării din Suceava.

De asemenea, Georgescu susţine că poliţiştii sunt nevoiţi să-şi cumpere singuri lucrurile de care au nevoie sau să se descurce cu ce au, în comparaţia cu poliţiştii locali, care, spune el, beneficiază de maşini noi, haine mai bune şi combustibil la discreţie.

„Sunt frustrat pentru că în loc ca oamenii să înţeleagă faptul că fără o poliţie puternică, care să beneficieze de legi şi proceduri clare, fără loc de interpretări, chiar dumneavoastă, cetăţenii, sunteţi slabi. Sunt frustrat pentru că am colegi care lucrează singuri în posturi de poliţie sau chiar sunt posturi de poliţie care au rămas fără poliţişti. Sunt frustrat pentru că trebuie să ne asigurăm chiar şi rechizitele singuri. Calculatoarele, imprimantele. Sunt frustrat că trebuie să mă milogesc la primărie pentru a copia un document. Mă simt umilit că trebuie să cerşesc la propriu un top de hârtie la primărie, pentru ca oamenii să nu simtă lipsa acestor simple coli de hârtie“, susţine poliţistul. 

Totodată, Dan Georgescu acuză primarii care se folosesc de impostură, grandomanie, minciună şi manipulare pentru a-i denigra profesia: „Sunt frustrat când văd primari care denigrează în media poliţiştii sau le ciripesc la ureche şefilor tot felul de neadevăruri, iar aceştia apleacă urechea la astfel de inepţii, poliţiştii fiiind sfătuiţi să aplece capul şi să nu mai comenteze în faţa primarilor, pentru că, nu e aşa, oricând există după pensie un loc călduţ de şef la poliţia locală, după pensionare.“ 

„Mă simt umilit ca cetăţean şi ca poliţist când văd că fac o plângere penală şi este plimbată şi aruncată într-o parte şi în alta, iar apoi mi se cere să aduc probe pentru a fi luate nişte măsuri. Sunt frustrat când văd că proprii mei colegi sunt timoraţi să ia nişte măsuri sau măcar atitudine împotriva imposturii practicate de poliţiştii locali, pentru că, probabil, le e teamă să nu deranjeze spectrul politic. Mă simt ca ultimul om când trimit la parchet un dosar fără copertă, pentru că nu am aşa ceva. Mă simt umilit când infractorii sunt lăsaţi în libertate şi când văd că un magistrat nu se mişcă de pe scaun să ia măsurile preventive, pentru că are programare la coafor. Simt că cineva îşi doreşte să îşi bată joc de munca noastră la propriu“, se arată în încheierea mesajului. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite