Fregata Regina Maria, antrenamente comune în cadrul exerciţiului NATO Breeze 20

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fregata ,,Regina Maria” (F 222), parte componentă a grupării navale permanente a NATO, SNMG-2, a acţionat în această săptămână în mai multe seriale de instruire în cadrul exerciţiului multinaţional ,,Breeze 20” organizat de Forţele Navale bulgare.

În cadrul aceleiaşi activităţi, au fost prezente Dragorul Maritim 25 Locotenent Lupu Lupescu şi Nava Purtătoare de Rachete 188 Zborul. Astfel, au fost zile şi nopţi pline de acţiune, în care echipajele navelor româneşti au răspuns eficient şi profesionist la toate provocările apărute conform scenariului exerciţiului.

Marinarii militari de pe fregata ,,Regina Maria” au desfăşurat seriale de instruire ce au cuprins exerciţii de luptă în toate mediile de acţiune, de vitalitate, de căutare şi salvare pe mare, manevre şi evoluţii, realimentare pe mare, navigare prin canal dragat, interdicţie maritimă, precum şi respingerea unei ambarcaţiuni suspecte. Pentru mulţi simple cuvinte, pentru cei implicaţi înseamnă muncă, dăruire, devotament şi multe ore de trudă şi concentrare. Elicopterul IAR-330 Puma Naval a executat zboruri ziua şi noaptea, în sprijinul acţiunilor fregatei româneşti. Indiferent de postul de luptă din care au acţionat, puntea de comandă, centrul de conducere a luptei, compartimentul maşini, staţia radio şi, de ce nu, bucătărie, operatorii, specialiştii în mentenanţă, scafandrii de luptă, logisticienii, aviatorii navali, într-un cuvânt toţi marinarii de pe fregata ,,Regina Maria”, au arătat că sunt parte componentă de bază în cadrul grupării navale NATO, SNMG-2.

Complexitatea serialelor executate a constituit oportunitatea perfectă pentru echipa Centrului de Instruire, Simulare şi Evaluare de a stabili nivelul îndeplinirii de către navă a cerinţelor operaţionale generale şi a celor specifice unei nave de luptă în domeniul antisubmarin, ca parte a Forţei de Răspuns a NATO în anul 2021, arată Forţele Navale într-un comunicat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite