Fraţii Cămătaru scapă definitiv de arestul la domiciliu. Aceştia vor fi judecaţi sub control judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fraţii Nuţu şi Sile Cămătaru vor fi judecaţi sub control judiciar FOTO Mediafax
Fraţii Nuţu şi Sile Cămătaru vor fi judecaţi sub control judiciar FOTO Mediafax

Fraţii Vasile şi Ion Balint, cunoscuţi ca Sile şi Nuţu Cămătaru, au scăpat definitiv de arestul la domiciliu după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis ca aceştia să fie judecaţi sub control judiciar în dosarul privind bătaia din vara anului 2015 de la Curtea de Apel Bucureşti.

Aceeaşi decizie a fost dispusă şi în cazul Alexandru Ionuţ Stoica şi Daniel Gigi Chiraş, judecaţi în acelaşi dosar.

Prin această decizie, magistraţii au menţinut soluţia dată de Judecătoria Sectorului 4 pe 30 iunie.

Măsura controlului judiciar a fost dispusă pentru o perioadă de 60 de zile, timp în care au interdicţie să părăsească ţara, trebuie să meargă la Poliţia Sectorului 5 în zilele stabilite prin programul de supraveghere judiciară şi să se prezinte la Judecătoria Sectorului 4 la fiecare termen din dosar, arată news.ro.

De asemenea, fraţii Cămătaru, Alexandru Stoica şi Daniel Chiraş au interdicţie să se apropie de Gabriel Robert Buşă, cel pe care l-au bătut pe 27 august 2015, dar şi de unul dintre avocaţii familiei Balint şi de martorii din cauză, unii dintre aceştia fiind jurnalişti care erau atunci la Curtea de Apel Bucureşti şi au dat declaraţii în faţa anchetatorilor.

Bătaie în sediul Curţii de Apel Bucureşti

Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 4 i-au trimis în judecată pe cei patru în septembrie 2015, acuzându-i că în 27 august, când s-au prezentat la Curtea de Apel Bucureşti într-unul dintre dosarele în care sunt judecaţi, l-au bătut pe Robert Gabriel Buşă, zis “Robert a lui Ioc”, după ce acesta a dat declaraţii împotriva fraţilor Cămătaru.

Imediat după incident, jandarmii care asigură ordinea în incinta instanţei i-au predat poliţiei pe cei care au participat la scandal. Ulterior, procurorii au dispus reţinerea agresorilor, iar instanţa a admis cererea de arestare preventivă. 

Fraţii Cămătaru, Stoica şi Chiraş au stat în arest preventiv aproximativ nouă luni, până pe 20 mai 2016, când le-a fost înlocuită măsura cu arestul la domiciliu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite