Fraţii Cămătaru şi liderul clanului „Sportivilor”, trimişi în judecată pentru cămătărie şi omor deosebit de grav

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Balint zis „Sile Cămătaru” (stânga) şi fratele său,  Ion Balint zis „Nuţu Cămătaru” (dreapta), acuzaţi de fapte de violenţă, cămătărie şi omor deosebit de grav FOTO Arhivă Adevărul
Vasile Balint zis „Sile Cămătaru” (stânga) şi fratele său,  Ion Balint zis „Nuţu Cămătaru” (dreapta), acuzaţi de fapte de violenţă, cămătărie şi omor deosebit de grav FOTO Arhivă Adevărul

Fraţii Nuţu Cămătaru şi Sile Cămătaru au fost trimiţi din nou în judecată într-un dosar de şantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat şi omor deosebit de grav. Alături de aceştia au mai fost trimişi în judecată şi alţi 52 de interlopi printre care şi liderul clanului „Sportivilor”, Radu Roşca.

Persoane încă neidentificate, posibil lucrători de poliţie judiciară, care au sprijinit Cămătarii şi Sportivii, vor fi cercetate de procurorii DIICOT într-un dosar disjuns din cel în care au fost trimişi în judecată 54 de membri ai celor grupări infracţionale.

Informaţia privind noul dosar este menţionată în rechizitoriul prin care procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) de la Serviciul Teritorial Bucureşti au deferit justiţiei 54 de inculpaţi, zece în stare de arest preventiv, printre care Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, şi Cristian Radu Roşca, urmare a destructurării a două din cele mai importante grupări infracţionale constituite în Bucureşti şi în Ilfov.

Procurorii DIICOT arată, în finalul documentului citat, că din dosarul Cămătarilor şi Sportivilor va fi disjuns unul nou, în vederea continuării cercetărilor, identificării şi stabilirii participaţiei penale a persoanelor implicate.

Noul dosar, constituit pentru favorizarea infractorului şi sprijinirea unui grup infracţional organizat, vizează „autori până în prezent neidentificaţi, care în noaptea de 21/22.02.2013 i-au avertizat pe membrii grupării Cămătarii cu privire la iminenţa desfăşurării unor percheziţii domiciliare”, se precizează în rechizitoriu, potrivit Mediafax.

„Persoanele vizate, până în prezent neidentificate (posibil lucrători de poliţie judiciară), (...) i-au sprijinit pe membrii grupării Cămătarii şi Grupării Sportivii, în derularea activităţii infracţionale”, se mai arată în documentul citat.

Grupările infracţionale organizate, cunoscute sub denumirile „Cămătarii” şi „Sportivii”, erau specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă - şantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat şi omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă letală fără drept. 

Potrivit anchetatorilor, activitatea membrilor grupărilor s-ar fi desfăşurat pe două paliere infracţionale. 

Mai exact, în perioada 2008 - 2012, membrii celor două grupări rivale ar fi provocat în spaţiul public conflicte stradale în care s-ar fi folosit inclusiv arme de foc în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în Capitală. În urma acestor situaţii s-ar fi pus în pericol viaţa mai multor persoane. 

Procurorii DIICOT au documentat şi un alt aspect al activităţii infracţionale a inculpaţilor, aceştia fiind suspectaţi că ar fi săvârşit infracţiuni de violenţă, generatoare de beneficii financiare substanţiale, în principal în material acordării/recuperării unor împrumuturi de bani cu camătă. 

Dosarul se va judeca la Curtea de Apel Bucureşti. Fraţii Cămătaru se află în arest preventiv de pe 23 februarie 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite