FOTO VIDEO Ipostaza umilitoare în care a fost filmat românul ţinut ca sclav în Marea Britanie de doi conaţionali. Ce pedeapsă au primit „stăpânii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: bbc.com
FOTO: bbc.com

Cuplul din România care l-a ţinut în sclavie pe un alt român, care a fost tratat cu „dispreţ şi cruzime”, obligându-l să trăiască sub scări, „a Harry Potter“ şi-a aflat pedeapsa stabilită de instanţă.

Ion Boboc şi Cristiana Tudor-Dobre au fost găsiţi vinovaţi de comiterea infracţiunii de sclavie modernă şi au fost condamnaţi la patru ani şi două luni, respectiv trei ani şi şapte luni de închisoare cu executare, relatează BBC NEWS.

ion boboc foto AVON AND SOMERSET POLICE

Ion Boboc Foto: AVON AND SOMERSET POLICE

Pe parcursul procesului, anchetatorii au făcut publică o filmare grăitoare pentru felul umilitor în care era tratat tânărul - Gabriel N. - care a crezut că, ajuns în Marea Britanie, va duce o viaţă mai bună.

Filmarea arată cum Gabriel este obligat să mănânce un sandviş extrem de picant, timp în care Cristiana Dobre râde cu poftă şi îl ameninţă că nu va mai primi de mâncare dacă nu-l termină.

În timpul procesului s-a vorbit despre faptul că cei doi nu îl primeau pe om să îşi facă nevoile în casă, ci în trimiteau într-o pădure din apropiere.

Cristiana Tudor-Dobre foto AVON AND SOMERSET POLICE

Cristiana Tudor-Dobre Foto AVON AND SOMERSET POLICE

Gabriel N. nu avea voie să folosească apa potabilă de la bucătărie, ci doar furtunul din grădină, pentru nevoile curente. Cei doi au negat toate acuzaţiile şi au spus că Gabriel era, de fapt, mulţumit cu situaţia lui.

Potrivit anchetatorilor, Gabriel era plătit cu o liră pe zi, bani din care putea să-şi cumpere doar câţiva biscuiţi. De asemenea, era obligat să trăiască într-o debara extrem de mică, cu lăţimea de nici un metru, amenajată sub scări.

”Aminteşte oarecum de povestea lui Harry Potter, despre cum era tratat de mătuşa lui, Dursley. El era forţat să doarmă sub scări. Pare a fi o poveste transformată în realitate”, a declarat în instanţă procurorul Charles Thomas.

xx

Camera în care locuia Gabriel

Gabriel N. a trăit astfel timp de un an într-o casă din Bristol. Din anchetă a rezultat că Gabriel a ajuns în Marea Britanie în vara anului 2017, împreună cu cei doi, care au pretins că îi sunt prieteni.

Gabriel şi-a găsit un loc de muncă la un abator şi era plătit cu 300-350 de lire sterline pe săptămână. Cu toate astea, el primea doar o liră pe zi pentru mâncare şi transport, pentru a merge la muncă, iar în weekend primea 10 lire, bani din care avea voie să-şi cumpere canabis.

Toţi banii câştigaţi intrau într-un cont şi erau folosiţi de cei acuzaţi. Aceştia i-au confiscat actele de identitate lui Gabriel şi au făcut un împrumut la bancă în numele lui.

Cei doi mai au o condamnare cu închisoare pentru fraudă, într-un alt caz.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite