FOTO VIDEO Dacia Spring: când va fi lansat şi ce preţ va avea primul model electric de la Mioveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Modelul are la bază Renault K-ZE, care se vinde pe piaţa din China la un preţ de aproximativ 8.000 de euro FOTO Dacia
Modelul are la bază Renault K-ZE, care se vinde pe piaţa din China la un preţ de aproximativ 8.000 de euro FOTO Dacia

Primul model electric al producătorului de la Mioveni, Dacia Spring urmează să fie prezentat presei auto până la finalul acestui an, iar lansarea pe piaţă se va face abia în toamna anului viitor, şi nu în primăvara lui 2021 aşa cum s-a preconizat iniţial, susţin surse din cadrul companiei.

Modelul are la bază Renault K-ZE, care se vinde pe piaţa din China la un preţ de aproximativ 8.000 de euro şi care la rândul lui este derivat din SUV-ul pe benzină Kwid, dezvoltat şi fabricat de Renault în India, pentru piaţa locală. În mod evident, conform unor surse, SUV-ul electric de la Dacia va avea alte dotări pentru că standardele de securitate europene sunt superioare celor asiatice.

Conform Renault, maşina va avea o autonomie teoretică de 200 de kilometri si va fi dotata cu faruri cu tehnologie LED. Masina va avea 3,74 metri lungime, 1,58 metri lăţime, 1,48 metri înălţime şi o gardă la sol de 151 de milimetri. Viteza maximă va fi, cel mai probabil, limitată electronic la 105 kilometri pe oră. 

Conform unor surse maşina, un mic SUV, va costa mai mult, aproximativ 15.000 de euro. Totuşi, modelul va fi unul şi mai accesibil după aplicarea subvenţiilor pe care mai multe ţări le oferă la achiziţionarea unei maşini electrice.

dacia spring
dacia spring
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite