FOTO Top zece stadioane europene care le eclipsează pe cele americane. National Arena, printre ele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această lună a fost inaugurat Stadionul Juventus, din Turin, fiind ultimul dintr-o serie impresionantă de arene de fotbal care au fost construite în Europa în ultimii ani.

Business Insider a prezentat un top zece al unor stadioane din Europa care le "fac de ruşine" pe cele americane.

1. Allianz Arena din München, construit în 2005. Când joacă aici Bayern Munchen, luminile se aprind în roşu. la jocurile TSV 1860 Munchen, luminile sunt albastre.



2. Donbass Arena din  Doneţk , Ucraina, construit în 2009. În loc de un balon sau un cuib de pasăre, acest stadion, care a fost proiectat de cei care au făcut şi Allianz Arena, se aseamănă cu o farfurie zburătoare.

Allianz Arena



3. Stadionul Aviva din Dublin, construit în 2011. Forma stadionului face ca soarele să lumineze, prin reflexie, casele din jur.

Donbass Arena



4. Olympiastadion din Munchen, construit în 1972. Este acoperit parţial de un cort de sticlă, astfel că mulţimea este apărată de ploaie sau zăpadă, nu însă şi jucătorii. Pentru 40 de euro puteţi ajunge la partea cea mai de sus a "cortului".

image



5.  Stadionul Municipal Braga, din Portugalia, construit în 2003. Este poreclit "Cariera" pentru că este construit într-o parte a unei stânci de calcar. Aici joacă S.C. Braga.

Olympiastadion Muenchen
image

6. Stadium of Light din Lisabona, construit în 2003, unde joacă S.L. Benfica. Stadionul a înlocuit vechea Estadio Da Luz. Pentru a păstra "lumina" ca temă, arhitectul Damon Lavelle a proiectat acoperişul stadionului astfel încât razele soarelui să pătrundă prin el.



7. National Arena din Bucureşti, construit în 2011, unde vor juca în Liga Campionilor toate echipele mari. Are un acoperiş care se poate închide şi deschide în numai 15 minute. Spre deosebire de acoperişurile de acest gen de pe stadioanele din SUA, el se potriveşte cu arhitectura stadionului.

Stadium of Light



8. Juventus Stadium din Torino, construit în 2011, este prima arenă de fotbal modernă din Italia.

image



9. PGE Arena Gdansk, din Gdansk (Polonia), construit în 2011. Pare că este construit din aur masiv, deşi nu este aşa.

Juventus Stadium



10. Turk Telecom Arena din Istanbul, construită în 2011. Este cea mai răsunătoare arenă de fotbal din lume, care a făcut ca 52.000 de fani ai echipei Galatasaray să intre în Cartea Recordurilor.

PGEArena
Türk Telekom Arena

Sursa Foto: Wikimedia Commons

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite