FOTO Senatorul interlopilor, suspectat de contrabandă cu zahăr de 40 de milioane de euro anual. DIICOT a făcut 256 de percheziţii în toată ţara ca să-l prindă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Percheziţiile au loc în Giurgiu, Craiova Prahova, Bucureşti, cât şi alte judeţe învecinate. Controalele s-au făcut pe toate palierele, atât la producătorii de fructe şi legume, cât şi la comercianţii de materiale de contrucţie.

UPDATE 14.42Senatorul Măgureanu a negat, într-o intervenţie telefonică la B1 TV, că ar avea vreo implicare în dosarul amintit şi a spus că va afla mai multe joi, când se va prezenta la sediul DIICOT. "Nu știu despre ce e vorba. Nu am de ce să mă apăr" a spus Măgureanu, susţinând că nu îl interesează imunitatea parlamentară pentru că nu este implicat în dosar.

UPDATE 11.50 Liderul grupului PSD din Senat, Ilie Sârbu, a declarat, marţi, comentând acuzaţiile privind constituirea şi sprijinirea unei grupări de evazionişti aduse senatorului Cezar Măgureanu, că trebuie aşteptată decizia finală a anchetatorilor şi că el nu crede în coincidenţe în politică.

Senatorul Cezar Măgureanu este suspectat că ar fi implicat într-o grupare de evazionişti.

CLICK pe galerie pentru a vedea cum arată casa senatorului suspecat de evaziune fiscală!

Casa senatorului Cezar Măgureanu

Percheziţiile se desfăşoară în 256 de locaţii din ţară şi din Capitală. Anchetatorii vorbesc despre un prejudiciu de 40 de milioane de euro.

Un suspect de evaziune fiscală a fost reţinut în Timişoara în dosarul senatorului Cezar Mircea Măgureanu

Procurori din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală,  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul I.G.P.R. – D.C.C.O. şi I.G.P.F., au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat cu legături transfrontaliere, specializat în obţinerea unor importante beneficii financiare prin evziune fiscală.

Grupul derula operaţiuni de import sau achiziţii / livrări intracomunitare de bunuri, neînregistrarea în documentele contabile a operaţiunilor realizate şi / sau înregistrarea de operaţiuni nereale, în scopul obţinerii rambursării ilegale de TVA.

Cezar Măgureanu

În acest scop, sunt în curs de efectuare un număr de 256 percheziţii domiciliare, pe raza Capitalei şi a judeţelor Giurgiu, Argeş, Ilfov, Buzău, Gorj, Dolj, Timiş, Bihor, Constanţa şi Vâlcea.

În mod concret, este vorba de tranzacţii comerciale intracomunitare cu zahăr care a adus prejudicii de peste 40 de milioane de euro la bugetul statului. În cadrul grupului infracţional sunt implicate următoarele societăţi comerciale:

  • S.C. LEMARCO S.A. Bucureşti – reprezentată de învinuitul CONSTANTIN TUDOR;
  • S.C. DUCTIL ROM S.A. Bucureşti – reprezentată de învinuitul STUPARU SORIN;            
  • S.C. NOVICIO FOOD & BEVERAGE S.R.L. Ilfov - reprezentată de învinuitul SAIKALY NICOLE;                                                                                                                               
  • S.C. VEGA TRADE COMODITIES S.R.L. Giurgiu – reprezentată de învinuiţii GĂZDAC SORIN ADRIAN şi GĂZDAC RALUCA LIVIA IOANA

Activitatea infracţională a acestor învinuiţi, a fost sprijinită în diferite forme, de către numiţii:

  • DRĂGAN NICUŞOR, director general adjunct în cadrul A.N.A.F.;                                    
  • STROE DAN – director achiziţii în cadrul A.N.A.F.;                                                           
  • NĂIPEANU ELENA-MĂDĂLINA – angajat D.G.F.P. Giurgiu;                                           
  • PĂCALĂ NADIA – comisar în cadrul Gărzii Financiare Centrale;   
  • POPA GEORGE, IONESCU BOGDAN, ZĂBAVĂ MARIN, SEBE STELIAN, PENCIU MIHĂIŢĂ – comisari în cadrul Gărzii Financiare Giurgiu.

De asemenea, activitatea infracţională realizată de către învinuiţi pe raza judeţului Giurgiu, a fost sprijinită de către învinuitul Grecu Octavian zis „Butoane”, şeful Clanului Butoane.

Pe lista învinuiţilor apar şi Găzdac Sorin Adrian şi Găzdac Raluca Livia Ioana, alături de care ar fi şi senatorul Mircea Cezar Măgureanu. În cazul senatorului, contribuţia acestuia va fi analizată într-o cauză penală separată.

40 de miloane de euro, prejudiciul anual

Cercetările efectuate până la această dată au concluzionat faptul că, în perioada anilor 2010 – 2012, prin crearea unui circuit evazionist complex, prejudiciul cauzat bugetului de stat depăşeşte suma de 40 milioane de euro anual.

Audieri record la nivelul ţării. La sediul D.I.I.C.O.T. urmează a fi conduse, în vederea audierii, aproximativ 125 de persoane, faţă de care s-a început urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Suportul informativ al operaţiunii a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii şi S.I.P.I. Giurgiu.

Activitatea investigativă a procurorilor D.I.I.C.O.T. a beneficiat şi de aportul calificat al conducerii A.N.A.F. precum şi al Gărzii Financiare – Comisariatul General.

La realizarea acţiunii au participat efective de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Române – Gruparea Mobilă „Vlad Ţepeş”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite