FOTO O pură coincidenţă? Unde e hotelul de la balconul căruia a căzut judecătorul iranian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din momentul în care s-a aflat că Gholem Reza Mansouri s-a refugiat în România, căutat fiind de autorităţile din ţara sa, au apărut speculaţii cum că fostul magistrat are zilele numărate.

Ştirea morţii lui Gholam Reza Mansouri, implicat într-un dosar care ar putea cauza un mare prejudiciu de imagine pentru sistemul judiciar din Iran, a căzut ca un trăsnet în presa locală.

Agenţiile iraniene, în frunte cu ISNA, IRNA şi Tasnim, au avansat, la unison, încă din primele minute, varianta sinuciderii. Care, ulterior, a fost confirmată şi de primele cercetări efectuate de Poliţia Capitalei, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Totuşi, site-urile din afara Iranului, opozante ale regimului, suspectează că moartea lui Mansouri seamănă mai mult cu un asasinat. Iar asta pentru că fostul judecător era o piesă de bază, într-un dosar foarte mediatizat, care poate dovedi cât de corupt e sistemul judiciar din Iran.

Şi mai există un amănunt, cel puţin bizar. Hotelul în care era cazat Mansouri şi de la balconul căruia a plonjat, spre moartea sa, se află în centrul Bucureştiului, la doar 700 de metri de Ambasada Iranului! Iată imaginile:

Duke
Duke
Duke

Până şi dacă vom afla cauza morţii lui Mansouri, sinucidere sau asasinat, cert e că Iranul deja arată cu degetul spre România, lăsând de înţeles că autorităţile de aici nu şi-au făcut treaba, aşa cum ar fi trebuit, pentru a proteja un om-cheie, într-un dosar important.

„Ambasada Iranului la Bucureşti şi Interpol fac o investigaţie amănunţită pentru a stabili motivele acestui incident. Partea română ne-a informat despre o sinucidere, însă Interpol a intrat pe fir, deoarece un om care e căutat de sistemul judiciar iranian ar fi trebuit să fie sub supraveghere permanentă, pentru a rămâne în afara oricărui pericol. Oricum, important e că procesul în care era implicat Mansouri e pe rol, iar diferite aspecte ale sale sunt clare, fiindcă ceilalţi acuzaţi sunt reţinuţi de sistemul nostru judiciar. Dispariţia lui Mansouri nu va afecta desfăşurarea procesului în sine. Eventuala sa extrădare către Iran ar fi condus doar la recuperarea prejudiciului financiar cauzat de Mansouri şi pedepsirea sa. Altfel, cazul e lămurit, în mare parte, şi e puţin probabil să fie afectat de dispariţia lui Mansouri“, a spus Ali Bagheri, care se ocupă de Relaţii Internaţionale, în cadrul Ministerului Justiţiei iranian.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite