FOTO VIDEO Panică şi misticism la Mihăileşti după explozia unui camion cu butelii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un camion care transporta 800 de butelii goale a luat foc în dreptul comunei buzoiene Mihăileşti, provocând mai multe explozii. Nu s-au inregistrat victime. Incendiul a izbucnit la câţiva metri de monumentul ridicat în memoria victimelor exploziei din 2004, când 18 oameni şi-au pierdut viaţa după ce un camion care transporta azotat de amoniu a luat foc.

La 12 ani de la explozia care a ucis 18 persoane, locuitorii din Mihăileşti au fost din nou martorii unui eveniment terifiant. În această dimineaţă, în jurul orei 10.00, au început să se audă mai multe explozii. Un camion care transporta 800 de butelii a luat foc chiar în apropierea monumentului ridicat în memoria victimelor din 2004. Şoferul a oprit şi a încercat să stingă incendiul, însă, în scurt timp, focul s-a extins către cabină şi mai apoi a ajuns la butelii. S-au produs mai multe explozii, iar flacăra a cuprins cu totul camionul. "Se vedea flacăra de la doi kilometri şi se auzeau bubuituri de parcă trăgea cu tutnul", a povestit unul dintre localnici. Focul a fost stins de pompieri după ce s-a oprit şirul de explozii, iar în prezent nu mai există niciun pericol în zonă.

Nu s-au înregistrat victime, iar pagubele nu sunt însemnate. Petre Dorinel, primarul comunei Mihăileşti, a declarat că au luat foc câteva garduri din lemn, în apropierea locului în care s-a oprit camionul, iar acoperişurile câtorva case au fost avariate de schijele rezultate în urma exploziilor. "Ne-am mobilizat foarte repede şi, cu ajutorul celor de la ISU, am reuşit să evacuăm toţi locuitorii caselor care puteau fi afectate de explozie. Ne-a fost puţin mai greu în cazul bătrânilor imobilizaţi la pat, dar am reuşit să-i ducem pe toţi la câteva sute de metri distanţă, unde nu mai era niciun pericol. Lumea a fost foarte panicată, dar suntem mulţumiţi că nu au existat victime", a afirmat primarul Petre Dorinel.

Circulaţia între Urziceni şi Buzău a fost blocată pe ambele sensuri, şoseaua fiind presărată cu mai multe filtre de poliţie. Agenţii de la rutieră le permit accesul numai celor care fac dovada că locuiesc în satele aflate pe şoseaua dintre cele două oraşe.

Locuitorii din Mihăileşti au fost cuprinşi de panică în momentul primelor explozii. Cu toţii s-au gândit la ziua de 24 mai 2004, când un camion încărcat cu azotat de amoniu a explodat, omorând 18 oameni. Sătenii care nu s-au aflat în aria evacuată au preferat să rămână în case, amintindu-şi că acum 12 ani, victimele au fost dintre cei care au ajuns primii la faţa locului pentru a vedea ce s-a întâmplat. "Lumea se teme şi stă în case pentru că în 2004 s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Sunt prea multe accidente aici la noi. Bătrânii spun că e loc blestemat. Pe locul unde se află acum şoseaua a fost cândva un cimitir şi din cauza asta", susţinea unul din locuitorii comunei Mihăileşti care s-a încumetat să vină aproape de locul exploziei. 


 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite