FOTO Controalele anti-Covid blochează Aeroportul „Henri Coandă”. Sute de oameni, înghesuiţi pe culoarul „Sosire”: „Situaţia va deveni critică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de oameni s-au înghesuit pe culoarul de ieşire al Aeroportului „Henri Coandă” Imagine: Facebook / Horia Lupu
Sute de oameni s-au înghesuit pe culoarul de ieşire al Aeroportului „Henri Coandă” Imagine: Facebook / Horia Lupu

Sute de pasageri care au aterizat vineri cu mai multe curse sosite la intervale scurte s-au înghesuit pe culoarul de ieşire al Aeroportului „Henri Coandă”. Cauza este numărul mic de angajaţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) care procesează declaraţiile călătorilor, susţin reprezentanţii aeroportului.

Oficialii DSP spun că, deşi traficul aerian este la 10% din normal, aglomeraţia din aeroport este comparabilă cu cea din perioada de trafic maxim al avioanelor.

„Aşa arată intrarea în România de la Aeroportul International Henri Coandă. Sunt 2 angajaţi DSP care procesează declaraţiile celor din poze. Înţeleg că au aterizat simultan 7 avioane. Felicitări pentru organizare...”, a scris unul dintre pasageri, Horia Lupu, pe Facebook, unde a postat poze cu aglomeraţia formată pe culoarul de ieşire. 

Şapte curse au aterizat pe Aeroportul Henri Coandă vineri după-amiază, în interval de o oră, potrivit orarului afişat pe site-ul aeroportului.

Ce spun oficialii aeroportului

Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Henri Coandă, a declarat pentru Digi24.ro că DSP are doar doi angajaţi care verifică fiecare pasager în parte (completare/verificare declaraţie, plus câteva întrebări, semnătură, ştampilă etc.), ceea ce face ca traficul pasagerilor în terminal să fie blocat.

„Personalul DSP este insuficient şi nu poate controla pasagerii. Asta în condiţiile în care suntem la 10% din traficul aerian normal şi creşte. DSP cunoaşte situaţia”, a afirmat Valentin Iordache.

„Situaţia este dificilă acum, dar va deveni critică”, a mai spus el, în condiţiile în care se aşteaptă la o creştere a traficului aerian.

Valentin Iordache a comparat aglomeraţia de vineri din aeroport, în condiţiile în care traficul aerian este la 10% din valorile normale, cu perioadele din anii trecuţi, când traficul aerian se desfăşura la valori maxime. 

El crede că DSP ar trebui să aibă măcar patru lucrători pe tură, pentru a procesa declaraţiile pasagerilor, dar avertizează că şi acest număr va deveni insuficient dacă traficul aerian pe Aeroportul Henri Coandă va creşte. 

aglomeratie henri coanda sosire
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite