FOTO BAC-ul, uşor chiar şi pentru puştii de a V-a

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tran Bach Lam, în vârstă de 11 ani, a demonstrat că ar putea obţine punctaj maxim la proba de competenţe digitale. Elevul se descurcă de minune în utilizarea computerului, iar în prezent îşi construieşte propriul site.

FOTOGALERIE

A învăţat să navigheze pe internet la patru ani şi până acum a fost premiat la numeroase concursuri naţionale de informatică şi de matematică. Deşi abia termină clasa a V-a peste două luni, pentru Tran Bach Lam, proba la competenţe digitale din cadrul bacalaureatului este floare la ureche. Puştiul a rezolvat în redacţia „Adevărul", unul dintre modelele de subiecte postate pe site-ul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

„Ar putea să ceară lucruri mai dificile"

„Foarte uşor se poate obţine calificativul «experimentat» la Bacalaureat. Liceenilor ar putea să le ceară lucruri mai dificile, ca de exemplu să construiască site-uri. Toţi colegii mei ar putea să treacă de această probă, pentru că ştiu să facă sublinieri, să schimbe dimensiunea unei imagini sau să adauge un link", a mai spus elevul de origine vietnameză.

Tran s-a născut la Bucureşti, părinţii săi stabilindu-se în România încă din 1993. Vorbeşte română, vietnameza, turca şi engleza şi din clasa a II-a se pregăteşte la un club de informatică din Capitală. Interesul pentru calculator i-a fost insuflat de fratele său mai mare, care este în clasa a VIII-a şi este olimpic internaţional.

„În clasa a III-a am învăţat să fac vectori, matrice simple şi probleme cu cifre, în clasa a IV-a funcţii şi operaţii cu numere, iar în clasa a V-a am aprofundat ceea ce li se cere elevilor de liceu la Bacalaureat", a mai spus vietnamezul. Tran Bach Lam se pregăteşte zilnic pe calculator. Pe lângă orele de la şcoală, merge la cele de pregătire suplimentară de la Liceul de Informatică şi la cursurile clubului de informatică pe care îl frecventează de la opt ani.

„Nici acasă nu mă despart de computer. Acesta este viitorul. Acum fratele meu mă ajută să-mi construiesc site-ul,care va conţine imagini din jocurile de acţiune", a mai spus băiatul.

Bach a câştigat numeroase premii la concursurile naţionale de informatică, dar mai ales de matematică. „Îmi doresc să ajung informatician atunci când voi creşte şi să plec în America, unde aş câştiga foarte mulţi bani", a mai spus vietnamezul.

Proba de competenţe digitale din cadrul examenului de Bacalaureat se desfăşoară în laboratoarele de informatică din liceele din ţară începând cu ora 13.00, în fiecare zi din cele programate de Ministerul Educaţiei în perioada 19-29 aprilie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite