VIDEO FOTO Ce avioane de luptă vor putea fi admirate la Parada de 1 Decembrie

VIDEO FOTO Ce avioane de luptă vor putea fi admirate la Parada de 1 Decembrie

Avioanele F-16  pregătindu-se de Paradă FOTO Forţele Aeriene Române

Forţele Aeriene Române vor aduce la Parada de 1 Decembrie celebrele avioane de luptă F-16 Fighting Falcon. Alături de ele vor zbura şi avioanele de tip CF-18 Hornet ale aliaţilor canadieni, care în prezent ne ajută să facem Poliţie Aeriană pe flacul estic al NATO.

Ştiri pe aceeaşi temă

Avionul F-16 Fighting Falcon este o aeronavă cu performanţe tehnico-tactice testate în luptă. Printre campaniile la care a participat se numără războaiele din Irak, operaţiunile din Balcani sau războiul din Afganistan.
 
Avionul multirol F-16 Fighting Falcon reprezintă o platformă aeriană interoperabilă cu cele NATO, testat în luptă în diverse teatre de operaţii.
 
 
A fost produs în peste 4.500 de exemplare şi se află în dotarea a 27 de state (din care 10 sunt membre ale NATO) şi a 80 de baze aeriene. Aceasta asigură accesul la o piaţă foarte dezvoltată a echipamentelor, a pieselor de schimb şi a serviciilor de sprijin logistic, traduse în costuri de întreţinere avantajoase.
 

 
 
 
Bijuteriile canadienilor
 
Pentru a doua dată la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale, Forţele Aeriene Regale Canadiene evoluează cu 4 avioane CF-188 Hornet, din cadrul detaşamentului Air Task Force România, dislocate la Mihail Kogălniceanu în cadrul operaţiunii REASSURANCE. 
 
FOTO RCAF
 
Începând din august 2018, pe bază rotaţională, 5 aeronave de tip CF-18 Hornet execută misiuni de poliţie aeriană întărită, alături de aeronavele de tip MiG-21 LanceR.
CF-188 Hornet, cunoscut şi ca CF-18, este o aeronavă supersonică, ce poate combate ţinte aeriene şi terestre. Ca aeronavă multirol a Forţelor Aeriene Regale Canadiene, CF-18 este destinată pentru apărarea spaţiului aerian, asigurarea supremaţiei aeriene, suport tactic, testarea şi evaluarea spaţiului aerian, demonstraţii acrobatice şi antrenament.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările