VIDEO FOTO Ce avioane de luptă vor putea fi admirate la Parada de 1 Decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forţele Aeriene Române vor aduce la Parada de 1 Decembrie celebrele avioane de luptă F-16 Fighting Falcon. Alături de ele vor zbura şi avioanele de tip CF-18 Hornet ale aliaţilor canadieni, care în prezent ne ajută să facem Poliţie Aeriană pe flacul estic al NATO.

Avionul F-16 Fighting Falcon este o aeronavă cu performanţe tehnico-tactice testate în luptă. Printre campaniile la care a participat se numără războaiele din Irak, operaţiunile din Balcani sau războiul din Afganistan.

Avionul multirol F-16 Fighting Falcon reprezintă o platformă aeriană interoperabilă cu cele NATO, testat în luptă în diverse teatre de operaţii.

Imagine indisponibilă

A fost produs în peste 4.500 de exemplare şi se află în dotarea a 27 de state (din care 10 sunt membre ale NATO) şi a 80 de baze aeriene. Aceasta asigură accesul la o piaţă foarte dezvoltată a echipamentelor, a pieselor de schimb şi a serviciilor de sprijin logistic, traduse în costuri de întreţinere avantajoase.

defilare

Bijuteriile canadienilor

Pentru a doua dată la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale, Forţele Aeriene Regale Canadiene evoluează cu 4 avioane CF-188 Hornet, din cadrul detaşamentului Air Task Force România, dislocate la Mihail Kogălniceanu în cadrul operaţiunii REASSURANCE. 

rcaf

FOTO RCAF

Începând din august 2018, pe bază rotaţională, 5 aeronave de tip CF-18 Hornet execută misiuni de poliţie aeriană întărită, alături de aeronavele de tip MiG-21 LanceR.

CF-188 Hornet, cunoscut şi ca CF-18, este o aeronavă supersonică, ce poate combate ţinte aeriene şi terestre. Ca aeronavă multirol a Forţelor Aeriene Regale Canadiene, CF-18 este destinată pentru apărarea spaţiului aerian, asigurarea supremaţiei aeriene, suport tactic, testarea şi evaluarea spaţiului aerian, demonstraţii acrobatice şi antrenament.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite