FOTO Antena 3 a fost aici. Ce-a rămas în urmă după ce Antenele şi-au schimbat sediul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediile Antena 3 şi Antena Group după evacuare FOTO Eduard Enea
Sediile Antena 3 şi Antena Group după evacuare FOTO Eduard Enea

La aproape doi ani de la pronunţarea sentinţei definitive în dosarul ICA, statul a reuşit să intre în posesia imobilelor în care şi-au desfăşurat activitatea posturile de televiziune înfiinţate de Dan Voiculescu. O vreme însă, Fiscul nu poate vinde cele două imobile în care au funcţionat Antenele deoarece la plecare angajaţii acestora au distrus totul, lăsând un dezastru în urmă.

O echipă de avocaţi de la Trustul Intact a predat zilele trecute inspectorilor de la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice cheile fostului sediu al postului de televiziune Antena 3 şi cele ale la Grivco Tower - locul unde au avut sediul celelalte televiziuni din Antena Group (Antena 1, Antena Stars, Euforia şi ZU TV). 

Cele două „tabere” au încheiat şi un proces-verbal de predare-primire, dar numai după ce au vizitat împreună cele două imobile şi s-au făcut fotografii pentru conformitate. A fost ultimul act prin care statul a intrat în posesia acestor imobile, în urma sentinţei din august 2014 care i-a adus şi 10 ani de închisoare lui Dan Voiculescu.

Războiul dintre Fisc şi Antenele lui Voiculescu nu s-a încheiat însă. Cele două instituţii s-au dat reciproc în judecată. Pe de o parte, ANAF îi acuză pe angajaţii lui Voiculescu că au stat gratuit aproape 622 de zile în clădirile statului, iar de partea cealaltă, reprezentanţii Antena 3 îi cer statului 50.000 de lei, bani pe care i-ar fi investit în sediu.

Mormane de mizerie

Odată intraţi în posesia clădirilor, primul lucru pe care l-au făcut şefii ANAF Bucureşti a fost să instaleze mai

Sediu Antena 3 Foto Eduard Enea

multe echipe care să păzească cele două imobile. Dar nu de frica hoţilor, pentru că înainte să plece, angajaţii lui Dan Voiculescu au avut grijă să ia cu ei şi toaletele, chiuvetele, prizele din pereţi sau tocurile de la uşi. 

Oficiali ai Fiscului Bucureşti au explicat că primul lucru pe care îl va face statul acum va fi să încheie contracte pentru utilităţi, şi să racordeze clădirea la reţeaua electrică. Următorul pas va fi igienizarea imobilului. Asta pentru că angajaţii Antenelor au lăsat în urmă mormane de mizerie, cabluri rupte smulse din pereţi, geamuri sparte şi obiecte de mobilier stricate. 

„După ce facem igienizarea şi tragem utilităţile, scoatem clădirile la licitaţie. Evaluarea pentru aceste imobile este deja făcută”, ne-au declarat oficialii Fiscului. Cele două imobile sunt evaluate la aproximativ 32 de milioane de euro, potrivit unui raport realizat anul trecut. Actuala reglementare legislativă, Ordonanţa 14/2007, permite valorificarea imobilelor confiscate în folosul statului doar prin vânzare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite