FOTO Actorul Dragoş Bucur, protest solitar în Portugalia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragoş Bucur a protestat într-un mod original, purtând o inscripţie pe străzile din Porto     FOTO: facebook
Dragoş Bucur a protestat într-un mod original, purtând o inscripţie pe străzile din Porto     FOTO: facebook

Chiar dacă se află zilele acestea într-o vacanţă alături de soţia sa, Dana şi de copii, actorul Dragoş Bucur a ţinut să participe chiar şi de la distanţă la protestele care au avut loc duminică.

Bucur s-a fotografiat pe străzile din Porto, purtând un "manifest" scris pe o coală mare de hârtie. Mesajul transmis de actor s-a regăsit şi pe unele inscripţii purtate de manifestanţii din Bucureşti şi din ţară:

"Nu graţiere! Nu amnistie! Reformă în CNA. Transparenţă decizională în Parlament. Demisia din funcţii publice a persoanelor cercetate penal. Demisia Avocatului Poporului."

Postarea lui Dragoş Bucur s-a bucurat de aprecierile prietenilor şi fanilor săi, iar fotografia a devenit în scurt timp virală, fiind distribuită şi apreciată de câteva mii de persoane. "Eşti unul dintre foarte puţinii artişti din România care au spirit civic şi iniţiativă şi nu au nicio problemă să o arate. Nu vorbesc doar de ocazia asta. Vocile voastre sunt printre cele mai puternice, voi ştiţi asta şi aveţi datoria morală să daţi tonul", i-a scris una dintre persoane pe contul de Facebook, comentând imaginea din Porto.

Reamintim că peste 50.000 de persoane s-au strâns duminică seara la Bucureşti şi alte câteva zeci de mii în mai multe oraşe din ţară, pentru a protesta în cazul adoptării proiectelor de ordonanţă privind graţierea unor pedepse şi modificarea Codurilor penale. Protestatarii au organizat un marş care a pornit din Piaţa Universităţii, a trecut prin faţa Ministerului Justiţiei şi prin faţa CNA, oprindu-se ulterior în faţa clădirii Guvernului, unde s-au scandat lozinci împotriva corupţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite