Replica fostului principe Nicolae pentru Casa Regală şi mama sa: „Iubirea şi respectul unui popor se câştigă, nu se obţin cu forţa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Principele Nicolae - Nicholas Michael Medforth Mills FOTO Mediafax
Principele Nicolae - Nicholas Michael Medforth Mills FOTO Mediafax

Fostul principe Nicolae i-a dat replica mamei sale, principesa Elena, care se arătase dezamăgită de atitudinea fiului ei. La rândul său, Nicolae s-a declarat dezamăgit şi profund îndurerat de încrâncenarea membrilor Casei Regale, precum şi a mamei sale, apreciind că ar fi nobil ca într-un astfel de moment să toţi să dea dovadă de respect şi să treacă „peste cine ştie ce ambiţii personale“.

„Sunt dezamăgit şi profund îndurerat de încrâncenarea membrilor Casei Regale şi a mamei mele, de uşurinţa şi de lipsa de respect cu care aceştia aruncă efectiv către presă nişte comunicate agresive, defăimătoare şi nejusitificate, acum, în aceste momente în care ar fi nobil să dăm dovadă de respect şi să trecem peste cine ştie ce ambiţii personale“, scrie fostul principe într-un comunicat de presă postat pe contul său de Facebook.

El îşi exprimă regretul că aceste comunicate ale Casei Regale, mai ales în aceste momente, "lezează profund" imaginea a ceea ce ar trebuie să însemne Casa Regală a României.
Nicolae reia afirmaţiile făcute după incidentul din Elveţia în care a vrut să pătrundă în reşedinţa regelui pentru a-l vedea, că a vrut doar să îşi vadă bunicul şi că a vrut doar să-şi ia rămas bun, susţinând că nici măcar în perioada exilului nu au fost despărţiţi şi exprimă îndoieli în legătură cu faptul că regele Mihai ar fi cel care nu vrea să îl vadă.

„Le reamintesc tuturor că iubirea şi respectul unui popor se câştigă, nu se obţin cu forţa“, îşi încheie fostul principe mesajul.

Principesa Elena: Prin comportamentul său, Nicolae a nesocotit intimitatea, suferinţa şi demnitatea tatălui meu, Regele Mihai

Mama fostului principe Nicolae, Principesa Elena, se declarase dezamăgită şi îngrijorată de faptele fiului său după incidentul care a avut loc cu o zi în urmă când acesta a încercat să intre cu forţa în reşedinţa Regelui Mihai din Elveţia şi apreciase că, prin comportamentul său din zilele trecute, Nicolae "a nesocotit intimitatea, suferinţa şi demnitatea" fostului suveran. Ea a susţinut că Regele Mihai i-a reproşat într-o scrisoare lui Nicolae că nu a făcut nimic pentru a clarifica paternitate "presuspusului său copil, o fetiţă de doi ani", ceea ce este "o lipsă de responsabilitate inacceptabilă".

"Sunt foarte dezamagită şi îngrijorată de faptele fiului meu, Nicolae. Prin comportamentul său din zilele trecute, Nicolae a nesocotit intimitatea, suferinţa şi demnitatea tatălui meu, Regele Mihai. I-am transmis, în trecut, lui Nicolae faptul că Regele nu doreşte să îl vadă din cauza comportamentului său lipsit de principii morale. Chiar Regele, primind vestea căsătoriei fiului meu, i-a transmis lui Nicolae, într-o scrisoare privată din 4 august 2017, că este profund întristat că Nicolae nu a făcut nimic pentru a clarifica paternitatea presupusului său copil, o fetiţă de aproape doi ani. Aceasta arată o lipsă de responsabilitate inacceptabilă", scrie principesa într-un comunicat transmis de Casa Regală.

Principesa Elena afirmă că la cea mai recentă vizită a sa la Aubonne, în luna august, tatăl său i-a confirmat personal decizia sa de a nu-l primi pe Nicolae, lucru pe care fostul principe îl ştia.

"Regele Mihai a făcut cunoscut, de câteva ori chiar în scris, că motivul deciziei de a-i retrage lui Nicolae titlul regal este că fiul meu nu are calităţile necesare pentru o poziţie în Casa Regală a României", scrie principesa, apreciind că faptele lui Nicolae din aceste zile "sunt profund greşite, moral si uman".

"Fiul meu a dat dovadă de dispreţ faţă de România, faţă de poporul ei şi faţă de principiile Casei Regale. Pentru mine, ca mamă, acest aspect este devastator", conchide ea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite