Fostul deputat PSD Vlad Cosma, achitat  în dosarul în care era acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Prahova a decis, vineri, achitarea, în primă instanţă a fostului deputat PSD, Vlad Cosma, în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Şi ceilalţi doi inculpaţi din dosar, oamenii de afaceri Răzvan Alexe şi Lucian Petrică Uşurelu, au fost achitaţi.

Decizia nu este definitivă.

Vlad Cosma a fost trimis în judecată pentru instigare la evaziune fiscală şi spălare de bani. Anchetatorii susţin că el ar fi comis ilegalităţi cu privire la campania electorală a PSD din anul 2012.

"La începutul anului 2012, în perioada premergătoare alegerilor locale ce urmau sa aibă loc în vara anului 2012, inculpatul Cosma Vlad Alexandru, la acea dată preşedinte al Organizaţiei de Tineret a PSD Prahova, l-a determinat pe inculpatul Uşurelu Petrica Lucian, administrator al Allisano Business Park SRL, în scopul disimularii sponsorizării ilegale a campaniei electorale, să înregistreze în contabilitatea societăţii factura fictivă nr. (...) emisă de SC Alex Design SRL, în valoare totală de 1.086.240 lei, cauzându-se un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de 210.240 lei, reprezentând TVA", potrivit anchetatorilor.

Vlad Cosma nu este la primul dosar penal. În 2016, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, într-un dosar de corupţie. În acelaşi caz, tatăl lui, fostul preşedinte al CJ Prahova, Mircea Cosma, a primit 8 ani de detenţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite