Fostul şef al spionilor militari, Francisc Radici, pus sub învinuire într-un dosar de furt de maşini de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Francisc Radici, pus sub învinuire pentru favorizarea  infractorilor în dosarul privind furtul maşinilor de lux   FOTO Adevărul
Francisc Radici, pus sub învinuire pentru favorizarea  infractorilor în dosarul privind furtul maşinilor de lux   FOTO Adevărul

Fostul şef al spionilor militari, generalul în rezervă Francisc Radici, a fost pus sub învinuire pentru favorizarea infractorului, în dosarul privind furtul unor maşini de lux. Potrivit unor surse apropiate anchetei, acesta a fost audiat luni la Serviciul Furturi de Autovehicule din Capitală. Poliţiştii au făcut luni dimineaţă  32 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Galaţ, Sibiu, Iaşi, Alba.


Francisc Radici, fost şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei, a fost dus la sediul Serviciului Furturi de Autovehicule din Poliţia Capitalei în urma percheziţiilor care au avut loc luni dimineaţă, la membrii unei grupări suspectate că au furat maşini de lux şi au înşelat firme de leasing.

Anchetatorii l-au audiat mai multe ore pe Francisc Radici şi l-au pus sub învinuire pentru favorizarea infractorului.

Acesta este suspectat că a intermediat recuperarea de către o persoană, contra unei sume de bani, a unui autoturism furat, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor.

Radici, „comision“ pentru recuperarea maşinilor

Sursele citate au declarat pentru Mediafax că persoana căreia i-a fost furată maşina, un Mini Cooper, ţinea în torpedou toate actele autoturismului.

Atunci când s-a dus la firma de asigurări pentru a fi despăgubit, reprezentanţii societăţii i-au cerut talonul maşinii şi cheia de rezervă.

Pentru că nu mai avea talonul, acesta a anunţat în mai multe medii că este dispus să ofere o sumă de bani pentru recuperarea maşinii furate.

Acesta ar fi fost sprijinit de Francisc Radici, care s-ar fi oferit să îl ajute. Fostul şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei i-ar fi spus proprietarului maşinii furate ce sumă trebuie să achite, Radici luând un comision.

32 de percheziţii în Bucureşti şi alte judeţe privind furtul maşinilor de lux

În dosarul furtului unor maşini de lux, poliţiştii au făcut 32 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Galaţi, Sibiu, Iaşi şi Alba, printre persoanele vizate fiind generalul Francisc Radici şi un poliţist de la Secţia 5, ambii suspectaţi de favorizarea infractorului.

Gruparea era monitorizată din noiembrie 2012, iar prejudiciul creat până în prezent a fost estimat la 200.000 de euro, a precizat Poliţia Capitalei.

Radici, pus sub învinuire şi în dosarul „Case pentru generali“

Generalul în rezervă Francisc Radici a fost pus recent sub învinuire şi în dosarul privind achiziţia ilegală a unor locuinţe de serviciu, în care mai sunt cercetaţi generalii Corneliu Dobriţoiu, Traian Pigui, Floarea Şerban, Constantin Năstase, Sergiu Medar, Gheorghe Rotaru şi Mircia Chelaru, comandorul Gheorghe Gonciaruc, coloneii Cornel Julea şi Ionel Vizitiu, precum şi plutonierul Mihaela Matei.

Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în acest caz există date şi indicii temeinice că aceştia au închiriat şi ulterior au cumpărat, în regim subvenţionat, o locuinţă de serviciu de la Ministerul Apărării Naţionale, cu încălcarea prevederilor legale, folosind declaraţii false.

Aceştia s-au prevalat de prevederile Legii 562/2004 pentru a-şi cumpăra locuinţele de serviciu, în condiţiile în care deţineau sau deţinuseră una, două sau chiar trei alte locuinţe proprietate personală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite