Lucian Diniţă, după audierea de la DNA în dosarul lui Gabriel Oprea: Se putea face un dispozitiv fără motociclist, dacă mai ai un pic de omenie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef al Poliţiei Rutiere Lucian Diniţă a afirmat marţi, după ce a fost audiat la DNA în dosarul morţii lui Bogdan Gigină, că în seara producerii accidentului în care acesta şi-a pierdut viaţa se putea constitui o coloană oficială fără un antemergător motociclist, "dacă mai ai un pic de omenie".

UPDATE 16.30 Întrebat de jurnalişti la ieşirea din sediul DNA dacă se putea constitui o coloană oficială fără un antemergător motociclist, ţinând cont de condiţiile meteorologice, Lucian Diniţă a răspuns: "Da. Cred că da, dacă mai ai un pic de omenie, aşa. E acelaşi lucru ca şi cum ai ţine un agent de poliţie rutieră în stradă pe vremea asta câinoasă să dirijeze de dimineaţă de la opt până după-masă la patru. Cam cum credeţi că e? Şi nu au voie la pelerină".

Cu privire la un eventual refuz al poliţistului Bogdan Gigină de a face parte din coloana oficială, Diniţă a precizat că motociclistul putea fi sancţionat dacă nu avea aprobare.

"Putea să fie sancţionat atât timp cât pleca fără aprobare din post. (...) Dar cineva trebuia s-o aprobe, cineva trebuia să fie cerebral la momentul la respectiv", a spus fostul şef al Poliţiei Rutiere, citat de Agerpres.

Anterior, la sosirea la DNA, Diniţă a afirmat că regulamentul de aplicare a ordonanţei de urgenţă privind circulaţia pe drumurile publice prevede că "orice ministru poate, la cerere, să fie însoţit de echipaje specializate ale Poliţiei Rutiere".

Tobă, audiat

Tot marţi, în acelaşi dosar, a fost audiat la DNA şi fostul şef al Poliţiei Române Petre Tobă. El a declarat, la ieşirea de la DNA,  că a răspuns la toate întrebările adresate atât de procuror, cât şi de apărători şi că a lămurit "toate aspectele tehnice". El a mai spus că nu a venit să facă declaraţii în favoarea sau în defavoarea vreuneia dintre părţi. 

Săptămâna trecută, în acest dosar a fost audiat fostul procuror general al României Ilie Botoş, care la momentul accidentului era secretar de stat în Ministerul de Interne. El a spus, la ieşirea de la audieri, că a aflat despre accident a doua zi, că nu avea în atribuţii stabilirea dispozitivelor pentru coloanele oficiale şi că a dat explicaţii "tehnice".

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este cercetat pentru abuz în serviciu privind folosirea nelegală a coloanei oficiale, dosar deschis după moartea poliţistului Bogdan Gigină.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite