Fostul şef al DNA Ploieşti Lucian Onea, audiat la Parchetul General

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef al DNA Ploieşti, Lucian Onea, s-a prezentat, marţi dimineaţă, la Parchetul General, pentru a fi audiat în dosarul în care a fost pus sub urmărire penală pentru inducerea în eroare a organelor judiciare. Acesta a refuzat să dea declaraţii la intrarea în instituţie.

Fostul şef DNA Ploieşti Lucian Onea a sosit marţi dimineaţă la sediul Parchetului General. Acesta a sosit însoţit de avocatul său, urmând să dea prima sa declaraţie în calitatea de suspect.

Parchetul General anunţa la sfârşitul lunii mai că fostul şef al DNA-Ploieşti, procurorul Lucian Onea, şi fostul procuror Mircea Negulescu au calitatea de suspecţi într-un dosar în care sunt urmăriţi penal pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare.

Cei doi sunt suspectaţi că, în perioada aprilie - mai 2015, ar fi constrâns o persoană să întocmească în fals o sesizare şi documente care să susţină cele reclamate în conţinutul acesteia. 

Potrivit anchetatorilor documentele falsificate au fost expediate Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti şi folosite drept probe în două dosare, precum şi în susţinerea/motivarea unei cereri de extrădare.

În perioada vizată de ancheta în acest dosar, Mircea Negulescu ocupa funcţia de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, iar Lucian Onea pe cea de procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti.

Lucian Onea şi-a anunţat demisia din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Ploieşti, ca urmare a anchetei deschise împotriva sa. Totodată, acesta a precizat că acuzaţia care îi este adusă, de participaţie improprie la complicitate la infracţiunea de inducere în eroare a organelor judiciare „este total nefondată şi nu are corespondent în realitate”. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite