Fostul şef ANRMAP contraatacă: „Domnul Ponta ne dovedeşte că nu ştie şi nu înţelege nimic din sistemul achiziţiilor publice“

Fostul şef ANRMAP contraatacă: „Domnul Ponta ne dovedeşte că nu ştie şi nu înţelege nimic din sistemul achiziţiilor publice“

Cristina Trăilă

Fostul şef al ANRMAP Cristina Trăilă a anunţat că va ataca în instanţă raportul Corpului de Control al premierului, în care este acuzată de nereguli privind achiziţii publice, şi arată că doar noua conducere a Autorităţii este vinovată de rezultatele în cazul contractelor Primăriei sectorului 3.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cristina Trăilă precizează că, la 25 aprilie 2012, data la care s-a primit solicitarea oficială de control din partea Ministerului Afacerilor Europene, singurul document care ar fi putut sta la baza demarării verificărilor, Guvernul Ungureanu era demis prin moţiune de cenzură, se arată într-o declaraţie transmisă Mediafax.

„Domnul Victor Ponta ne dovedeşte încă o dată, dacă mai era nevoie, că nu ştie şi nu înţelege nimic din ceea ce se întâmplă în acest sistem al achiziţiilor publice. A ieăit public cu un raport de control în care vorbeşte despre o tergiversare a reacţiilor mele legate de contractele de la Primăria Sector 3. Ţin să îi amintesc domnului Ponta că în data de 25 aprilie 2012, dată la care s-a primit solicitarea oficială de control din partea Ministerului Afacerilor Europene, singurul document care ar fi putut sta la baza demarării verificărilor, echipa dânsului vota moţiunea de cenzură prin care Guvernul Ungureanu era demis. Mai mult, în 7 mai 2012, domnul Ponta semna ordinul prin care eram eliberată din funcţia de preşedinte ANRMAP. Prin urmare, demararea cu întârziere sau rezultatul controlului nu sunt decizii care să îmi aparţină, ele aparţin echipei care mi-a succedat la conducerea ANRMAP. Dacă noua conducere nu era de acord cu modul în care agenţii constatatori au finalizat controlul, puteau să facă apel la instituţia plângerii prealabile şi să discute în cadrul Colegiului Consultativ eventualele nereguli", afirmă Trăilă.

Ea precizează că instituţia plângerii prealabile există în legislaţia contenciosului administrativ şi a fost aplicată în cadrul prevederilor legale existente în vigoare, iar eventuala modificare a acelor acte administrative a fost decisă prin vot de către toţi directorii din ANRMAP, conform atribuţiilor şi analizelor pe care le aveau la dispoziţie la acele momente: „Precizez că niciunul din contractele de care se face vorbire nu sunt contracte pe fonduri europene, prin urmare ANRMAP nu a blocat sau direcţionat vreun ban european. Intenţionez să atac în instanţă acest raport al Corpului de Control. Este evident că Ponta e presat de colegii lui din USL să vină cu unele diversiuni care să acopere eşecul guvernării în privinţa atragerii fondurilor europene. Atacurile lui Victor Ponta la ANRMAP reprezintă o încropeală aruncată pe piaţă pentru a muta atenţia de la subiectul principal: acela că USL a atras zero fonduri europene de când e la guvernare. Un pietroi care stă la soare absoarbe mai multă apă decât guvernul Ponta fonduri europene".

Corpul de control al premierului va sesiza organele de urmărire penală asupra activităţii fostei conduceri a Autorităţii de Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice, pe care o acuză de faptul că a acoperit nereguli la Primăria sectorului 3, Metrorex, Primăria Târgu Mureş şi CJ Galaţi.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările