Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, achitat în Dosarul Motorina. Omul de afaceri Radu Nemeş, condamnat la 7 ani şi 6 luni de închisoare. Decizia este definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, a fost achitat în Dosarul Motorina de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Decizia este una definitivă.

În schimb, magistraţii l-au condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare cu executare pe omul de afaceri Radu Nemeş, dar au achitat-o pe soţia acestuia. În primă instanţă, şi Diana Nemeş primise o condamnare de şapte ani de închisoare cu executare. 

Procurorii îl acuzau pe Sorin Blejnar că ar fi sprijinit gruparea condusă de soţii Nemeş şi astfel 90.000 de tone de motorină ar fi fost tranzacţionate fără ca statul să încaseze un leu. 

În acest dosar au fost trimise în judecată 17 persoane fizice şi şase persoane juridice

Cinci ani de închisoare pentru Blejnar în primă instanţă

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Braşov au dispus, în 1 august 2012, începerea urmăririi penale faţă de Sorin Blejnar şi Codruţ Marta, pentru sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la evaziune fiscală. Dosarul a fost trimis în judecată în acelaşi an, în 7 septembrie dar în 4 decembrie 2012 Tribunalul Braşov a retrimis dosarul la DIICOT pentru refacerea urmăririi penale.

Procurorii au făcut recurs, astfel încât, în aprilie 2013, Curtea de Apel Braşov a decis că retrimiterea dosarului la DIICOT nu este necesară, iar Tribunalul Braşov poate să înceapă judecarea dosarului.

În iunie 2016, Curtea de Apel Bucureşti a decis ca fostul preşedinte al ANAF să fie condamnat la cinci ani închisoare, Radu Nemeş - la nouă ani închisoare, iar soţia sa - la şapte ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite