Fostul sediu al Crescent, deţinut de Corina Voiculescu, a fost scos la vânzare de Fisc fără succes. Nicio persoană nu s-a înscris la licitaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul sediu al firmei Crescent are o suprafaţă construită la sol de 193,7 metri pătraţi FOTO Profit.ro
Fostul sediu al firmei Crescent are o suprafaţă construită la sol de 193,7 metri pătraţi FOTO Profit.ro

Fostul sediu al firmei Crescent, o vilă din centrul Bucureştiului, deţinută de Corina Voiculescu, fiica omului de afaceri Dan Voiculescu, a fost scoasă la licitaţie de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) în încercarea de a recupera o parte din prejudiciul de 60 de milioane de euro din dosarul ICA. Licitaţia era programată pentru luni, 6 iunie, ora 12.00, însă aceasta nu va mai avea loc, întrucât nimeni nu s-a înscris.

Astfel, licitaţia programată pentru astăzi viza vânzarea terenului şi a construcţiilor situate în strada Aviator Zorileanu, din apropierea Parcului Herăstrău din Capitală, potrivit unui anunţ publicat de ANAF în luna mai. Terenul scos la licitaţie are o suprafaţă de 576 de metri pătraţi, iar vila de pe acest teren, cu un regim de înălţime demisol, parter, etaj şi mansardă, are o suprafaţă construită la sol de 193,7 metri pătraţi. De asemenea, se scoate la vânzare şi un garaj de 17,66 metri pătraţi. 

Preţul de pornire în licitaţia programată pentru luni, 6 iunie, era de 4,53 milioane de lei (1 milion de euro). ANAF va publica, înb termen de 30 de zile, un nou anunţ pentru organizarea unei licitaţii, preţul de pornire urmând să scadă cu 25%. 

Anterior, Dragoş Doroş - şeful ANAF - a declarat că Direcţia Generală Executări Silite Cazuri Speciale din cadrul Fiscului a recuperat din dosarul ICA 5,388 milioane de lei. 

Sediul Antenelor şi turnul Grivco, potul cel mare

Cele mai importante active care au fost confiscate sunt, de fapt, sediile Antena 1, Antena 3 şi Grivco. ANAF a finalizat la sfârşitul lunii octombrie 2015 evaluarea imobilelor lui Dan Voiculescu. Valoarea cumulată estimată pentru patru terenuri intravilane şi trei clădiri – sediile Antena 1, Antena 3 şi Grivco – este de 32,582 milioane de euro. Acestea sunt imobilele care acoperă mai bine de jumătate din prejudiciul creat statului în dosarul ICA.

La jumătatea lunii februarie a acestui an, ANAF a notificat Antenele că trebuie să elibereze clădirile ocupate, astfel că, după un scandal mediatic de câteva zile, Antenele s-au mutat sediul de pe Şoseaua Bucureşti-Ploieşti. 

Apartamentul din Kiseleff, vândut cu 427.000 de euro

Primul imobil scos la licitaţie de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) pentru recuperarea prejudiciului din dosarul ICA a fost apartamentul lui Dan Voiculescu din Şoseaua Kiseleff, numărul 11, construit în 1961, compus din patru camere, cu o suprafaţă totală utilă de 206,5 metri pătraţi. Licitaţia de vânzare a apartamentului a fost organizată la sfârşitul lunii mai a anului trecut şi a avut cinci ofertanţi – două persoane juridice şi trei persoane fizice.

La licitaţie a participat şi Intact Publishing, companie care editează „Jurnalul Naţional“ şi care este condusă de Camelia Voiculescu. Aceasta a fost însă descalificată întrucât a fost considerată persoană interpusă. Licitaţia a fost câştigată de o persoană fizică (o femeie al cărei nume nu a fost făcut public), care a oferit un preţ de 1,9 milioane de lei (427.000 de euro), deşi preţul de pornire era de 1,41 milioane de lei. De altfel, acesta este primul imobil pe care Fiscul a reuşit să-l vândă pentru recuperarea prejudiciului din cazul ICA.

Vila din Predeal, vândută unor bucureşteni

La începutul lunii decembrie 2015, Fiscul a anunţat că organizează chiar înainte de Crăciun, pe 22 decembrie, o licitaţie pentru vânzarea vilei pe care Camelia Voiculescu o deţine în Predeal, dar şi o altă licitaţie pentru mobila şi electrocasnicele din imobil. Licitaţia a fost câştigată de o familie din Bucureşti, singurul participant, care a oferit preţul de pornire.

„Un cuplu din Bucureşti, soţ şi soţie, a oferit pentru casă şi teren preţul de evaluare, de 1,534 milioane de lei. Tot ei au oferit încă 64.807 lei pentru mobilă. Au fost singurii care s-au înscris în licitaţie, urmează validarea adjudecatarilor“, au declarat, pentru „Adevărul“, surse din Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Pentru a se înscrie în licitaţie, familia de bucureşteni a plătit taxa de participare reprezentând 10% din preţul de evaluare – 153.400 de lei, respectiv 6.480 de lei, urmând ca în termen de 10 zile – până la 1 ianuarie – să vireze diferenţa de bani.

Vila şi terenul aferent acesteia, o curte cu o suprafaţă de 901 metri pătraţi, aveau un preţ de pornire de 1,534 milioane de lei, fără TVA (343.000 de euro). Casa se ridică pe patru niveluri – demisol, parter, etaj, mansardă şi include, printre multe altele, pivniţă, cămară, bucătărie, atelier, seră, terase, garaj, birou, dressinguri, balcoane, trei dormitoare şi trei camere de zi. În anunţ se spacifica suprafaţa vilei, ci doar a terenului intravilan (curtea), de 901 metri pătraţi.

Fiscul a mai organizat, dar fără succes, mai multe licitaţii pentru vânzarea acţiunilor deţinute de fiicele lui Voiculescu, Camelia şi Corina, la compania Sanagra din judeţul Mureş, participaţia Cameliei Voiculescu la RC Media Company, dar şi două terenuri ale surorilor Voisculescu situate în Râşnov. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite