Fostul secretar de stat din Ministerul Justiţiei, judecătorul Ovidiu Puţura, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Putura DNA FOTO: Mediafax
Ovidiu Putura DNA FOTO: Mediafax

Curtea Supremă l-a condamnat pe fostul secretar de stat din ministerul Justiţiei Ovidiu Puţura la cinci ani de închisoare cu executare pentru dare de mită şi trafic de influeţă. Aceeaşi sentinţă o primise fostul secretar de stat şi la Curtea de Apel Bucureşti.


Judecarea dosarului de corupţie al lui Ovidiu Puţura a început în aprilie 2015 şi s-a încheiat în faza de fond pe 12 septembrie 2016, sentinţa fiind pronunţată în 19 septembrie, după 23 de termene, de judecătorul George Matei. Curtea Supemăa  dat astăzi sentinţa definitivă, Ovidiu Puţura urmând să fie încarcerat.

Acuzaţile DNA

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în noiembrie 2014, Ovidiu Puţura i-a promis judecătoarei Corina Iacob, de la Tribunalul Bistriţa, că din funcţia de secretar de stat pe care o va exercita, va asigura promovarea fiului acesteia la examenul pentru notari stagiari din 2015, prin fraudarea acestuia.

În schimbul intervenţiei promise, Puţura i-a solicitat judecătoarei să pronunţe o hotărâre favorabilă într-un dosar în care soţia sa era reclamant. În acelaşi context, Ovidiu Puţura i-a dat judecătoarei articole de încălţăminte, prin intermediul soţiei sale.

Puţura mai este acuzat că, în perioada 2013 - 2014, a primit de la o persoană foloase necuvenite în cuantum de circa 30.000 de euro, constând în cheltuieli aferente unor partide de vânătoare, unor sejururi la mare, un costum de vânătoare şi suma de circa 30.000 de lei, pentru a interveni la judecători să dispună o hotărâre favorabilă într-un dosar în care acea persoană avea calitatea de inculpat.
La percheziţiile făcute de procurori, în locuinţa lui Ovidiu Puţura au fost găsiţi 80.970 de euro şi 966 de dolari, sume care atunci au fost puse sub sechestru asigurător.

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite