Fostul secretar general al PSD, Marian Neacşu, audiat la DNA în dosarul în care este anchetat Mircea Drăghici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Neacşu  FOTO David Muntean
Marian Neacşu  FOTO David Muntean

Marian Neacşu, fostul secretar general al PSD şi actual membru al Pro România, s-a prezentat miercuri la DNA. Acesta ar fi citat ca martor în dosarul în care Mircea Draghici, trezorierul PSD, este acuzat că ar fi delapidat subvenţiile primite de PSD. „Sunt martor într-un dosar din anul 2019”, a spus Marian Neacşu, la sosirea la DNA.

Neacşu era secretarul general al PSD când au avut loc faptele incriminate de procurorii DNA. El a fost exclus din PSD după ce a semnat scrisoarea împotriva lui Liviu Dragnea, scrie G4media.

Audierea lui Marian Neacşu vine în contextul în care marţi trezorierul PSD, Mircea Drăghici, a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA pentru că şi-ar fi însuşit 380.000 de euro din subvenţiile acordate pentru PSD, pe care i-a folosit pentru plata unui imobil, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Mircea Drăghici a fost pus sub urmărire penală de către DNA pentru delapidare şi utilizarea subvenţiilor primite de PSD din bani publici în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate. 

Potrivit procurorilor, liderul PSD, în calitate de trezorier al partidului, „şi-ar fi însuşit suma de 380.000 euro prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil, având un caracter simulat, folosind astfel suma de bani provenită din subvenţii în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, respectiv pentru plata parţială în proporţie de peste 2/3 a unui imobil”.

Trezorierul PSD, Mircea Drăghici a declarat că i se pare exagerat să fie pus sub acuzare că nu a respectat o lege pe care el a făcut-o în Parlament şi o ştie cel mai bine.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite