Fostul profesor de sport de la Liceul Jean Monnet, acuzat de viol, a fost găsit vinovat şi nu prea de judecători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Octavian Vişan a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare FOTO Adevărul
Dan Octavian Vişan a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare FOTO Adevărul

Fostul profesor de sport de la Liceul "Jean Monnet" din Capitală a fost condamnat, miercuri, de Judecătoria Sectorului 1 la trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare în dosarul în care este acuzat că a întreţinut acte sexuale cu o elevă.

Instanţa Judecătoriei Sectorului 1 a dispus suspendarea pedepsei lui Octavian Vişan pe o perioadă de încercare de cinci ani şi şase luni. Asta, în condiţiile în care în România fapta de care este acuzat fostul profesor de sport se pedepseşte cu până la 18 ani de închisoare.

Totodată, instanţa l-a obligat pe Vişan să îi plătească Oanei Raluca Racoviţă despăgubiri simbolice de un leu.

Decizia Judecătoriei Sectorului 1 nu este definitivă, putând fi contestată la Tribunalul Bucureşti.

În decembrie 2011, Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 l-a trimis în judecată pe Dan Octavian Vişan, fost profesor de sport de la Liceul "Jean Monnet", acesta fiind acuzat de acte sexuale cu un minor, în formă continuată.

Octavian Vişan a fost arestat din 18 noiembrie 2011 până în 6 ianuarie 2012, când Tribunalul Bucureşti i-a admis cererea de liberare sub control judiciar.

El a recunoscut, anul trecut, că a întreţinut relaţii sexuale cu o elevă din clasa a XI-a, în mai multe rânduri.

Eleva de la Liceul "Jean Monnet" s-a prezentat, în 3 noiembrie 2011, la Secţia 1 Poliţie însoţită de părinţi şi a depus plângere împotriva profesorului de 26 de ani, acuzându-l că a violat-o, în timpul unei excursii la Predeal.

Octavian Vişan era profesor de sport suplinitor, fiind venit în 2010 de la altă şcoală la Liceul "Jean Monnet". El şi-a recunoscut fapta în faţa conducerii unităţii de învăţământ, context în care a şi demisionat.

Fostul professor de sport de la Liceul Jean Monnet din Capitală a organizat, în octombrie 2011, o excursie la Predeal împreună cu elevii săi, printre care se afla şi Oana, cea care, ulterior, l-a reclamat că ar fi violat-o. Dascălul, se pare, că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu Oana în aceea excursie, cu care ar fi avut o relaţie de mai mult timp.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite