Fostul procuror Tomiţă Neagu, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
tomita neagu

Tomiţă Neagu, fost prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Cornetu, a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru că a primit un teren drept mită în schimbul rezolvării favorabile a unor dosare ale primarului din Jilava, Adrian Mladin.

Din pedeapsa primită de fostul magistrat se va scădea perioada de 10 luni în care a fost arestat preventiv.

De asemenea, instanţa a mai decis ca şi ofiţerul specialist din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, procurorul Dumitru Vlad, care lucra la Parchetul Capitalei la data comiterii faptelor, să fie condamnat la 3 ani de închisoare.

De asemenea, a mai fost condamnat şi avocatul Adrian Richartt Zamfirachi, de la Baroul Bucureşti, suspendat din funcţie, la o pedeapsă de 2 ani de închisoare, iar pe Ovidiu Szasz la 3 ani de închisoare.

Totodată, Curtea Supremă a decis ca Olimpia Neagu, soţia lui Tomiţă Neagu, să fie achitată.

Decizia de vineri a magistraţilor este definitivă.

Ce acuzaţii au adus procurorii

Potrivit DNA, în perioada 2009-2010, în calitate de prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, Tomiţă Neagu, cu complicitatea soţiei, a avocatului Zamfirachi şi a lui Szasz, a pretins, a primit şi a acceptat, de la o persoană denunţătoare (primarul Adrian Mladin - n.r.), cu titlu de mită, mai multe bunuri pentru a fi soluţionate dosarele penale, aflate în lucru pe rolul unităţii de parchet pe care o conducea, în care denunţătorul era cercetat în calitate de primar sau dosare constituite ca urmare a sesizărilor formulate de denunţător.

Astfel, potrivit procurorilor, Tomiţă Neagu şi soţia sa Neagu Olimpia au primit un teren intravilan de 1.000 de o mie de metri pătraţi, un sejur de aproape 3.300 de euro la Beverly Hills şi un televizor de 8.300 de lei.

Un alt teren, învecinat cu cel primit de soţii Neagu şi cu aceeaşi suprafaţă, a revenit avocatului Zamfirachi, a mai precizat DNA.

Şi procurorul Dumitru Vlad a acceptat de la primarul Mladin un teren, tot de 1.000 de metri pătraţi, situat lângă primele două, acesta fiindu-i oferit, potrivit DNA, pentru a soluţiona, în mod favorabil edilului, un dosar penal constituit ca urmare a unei plângeri formulate de acesta. Pentru a disimula adevărata provenienţă a acestui terenului, plătit în realitate de denunţător, procurorul s-a folosit de o persoană interpusă, mai precis de mama sa, Vlad (Rădulescu) Niculina, care a semnat contractul de vânzare-cumpărare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite