Fostul procuror general al României, general cu 4 stele în rezervă, Ilie Botoş, se pensionează din magistratură. El va avea o pensie lunară de 24.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Botos
Ilie Botos

Plenul CSM va discuta astăzi cererea de eliberare din funcţie, prin pensionare, formulată de fostul procuror general al ROmâniei, Ilie Botoş. Potrivit datelor comunicate de la Casa de Pensii, acesta va avea o pensie de 24.000 de lei.

Fostul şef al Parchetului instanţei supreme Ilie Botoş, general cu patru stele în cadrul MApN, şi secretar de stat în Guvernul Ponta, care l-a înlocuit la şefia MAI pe Gabrie Oprea în 2015, a fost trecut în rezervă, pe 5 octomrbie, prin decret al preşedintelui Klaus Iohannis.

 Trecerea în rezervă a fost semnată începând cu 15 octombrie.

Ilie Botoş a fost procuror general al României în perioada 2003 - 2006, când a demisionat, invocând motive personale. Demisia a survenit odată cu fuga lui Omar Hayssam din ţară, existând speculaţii că plecarea sa din funcţie a avut legătură cu valul de demiteri cerute în acea perioadă de preşedintele Traian Băsescu.

Anterior, Botoş a fost procuror general adjunct al PNA. Botoş a fost şi secretar de stat în MAI în timpul Guvernului Ponta, prelând în 2015 şi atribuţiile de ministru de la Gabriel Oprea în noiembrie, când acesta a demisionat din Guvern.

Ilie Botoş a fost demis de premierul Dacian Cioloş în decembrie 2015, la propunerea ministrului de Interne de atunci, Petre Tobă.

Tot miercuri, Klaus Iohannis a semnat şi decretul de încetare a raporturilor de serviciu chestorului de poliţie Mihai-Cristinel Brătan cu Ministerul Afacerilor Interne.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite