Marian Vanghelie, reţinut după audierile la DNA. E acuzat că ar fi vândut dulciuri, măşti şi geluri dezinfectante la suprapreţ unei firme a Consiliului local Sector 5

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Marian Vanghelie a fost reţinut de DNA, după ce a fost audiat de DNA într-un dosar în care acesta şi alte 21 de persoane sunt urmăriţi penal pentru achiziţii ilegale, supraevaluate.

Joi dimineaţă au avut loc percheziţii la casa lui Marian Vanghelie. Fostul primar al sectorului 5 a fost dus la DNA acolo unde a fost audiat. Oana Mizil a afirmat că, în ultimele 2 săptămâni, atât ea cât şi soţul său au primit mesaje în care se preciza că urmează să fie arestat, relatează news.ro.

"Marian urma să iasă într-o serie de emisiuni televizate să dezvăluie informaţii cutremurătoare despre cei care încă conduc statul paralel în România", a declarat Oana Mizil.

Potrivit DNA, procurorii de la Secţia de combatere a corupţiei efectuează acte de urmărire penală faţă de 22 de suspecţi. Printre aceştia se numără funcţionari publici, directori din cadrul instituţiilor subordonate Primăriei Sectorului 5 şi Consiliului Local, pentru infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei în legătură cu achiziţii nelegale, supraevaluate efectuate de S.C. Economat Sector 5 (societate la care unic asociat este Consiliul Local).

"La finele anului 2018, suspectul Vanghelie Marian Daniel – la data faptelor consilier în cadrul Consiliului Local sector 5, suspectul Petre Marian Leonard – la data faptelor directorul general al S.C. Economat sector 5 S.R.L. şi un om de afaceri, ar fi constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat ulterior şi alte persoane (administratori ai unor societăţi comerciale), şi care ar fi avut ca scop obţinerea de foloase de către firmele controlate de Vanghelie Marian Daniel şi implicit de persoanele care au sprijinit grupul, prin prejudicierea bugetului S.C. Economat Sector 5 S.R.L (unde acţionar majoritar este Consiliul Local sector 5). Obţinerea acestor foloase s-ar fi realizat prin efectuarea de către SC Economat Sector 5 SRL a unor achiziţii de bunuri nelegale şi la preturi supraevaluate (produse alimentare şi nealimentare între care patinoare artificiale, tarabe, nebulizatoare, agende, bomboane şi dulciuri, cântare comerciale, măşti FFP2 şi geluri dezinfectante, etc), de la societăţile controlate de aceştia", susţine DNA. Potrivit DNA, prejudiciul este estimat la o valoare de peste 256 de milioane de lei. 

"Într-un context asemănător, în perioada 2016-2019, suspectul Vanghelie Marian Daniel ar fi pretins de la un om de afaceri un procentaj de 50% din profitul pe care societatea acestuia urma să îl realizeze din vânzarea de mărfuri supraevaluate către S.C. Economat sector 5 S.R.L. şi ar fi primit suma totală de 80.463.800 lei, pentru a-şi exercita influenţa pe care a lăsat să se înţeleagă că o are asupra directorului general, Petre Marian Leonard, în scopul determinării acestuia să efectueze achiziţiile respective şi să asigure plata integrală, cu celeritate, a facturilor de vânzare", adaugă procurorii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite