Fostul primar al sectorului 2, Neculai Onţanu, ar putea fi eliberat din arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neculai Onţanu este la un pas de libertate
Neculai Onţanu este la un pas de libertate

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis marţi înlocuirea arestului preventiv cu măsura controlului judiciar în cazul fostului primar al sectorului 2 Neculai Onţanu, în dosarul în care acesta este judecat pentru luare de mită. Decizia nu este însă definitivă şi a fost atacatăv deja de procurori.

Judecătorii au decis că şi Toma Şutru, fost secretar al Consiliului Local al sectorului 2, poate fi judecat în libertate. Prin aceeaşi decizie, avocata Loredana Radu a scapat de arestul la domiciliu.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, luna trecută, pe Neculai Onţanu, la data faptelor primar al sectorului 2, pentru luare de mită.

În dosar, au mai fost deferiţi justiţiei Toma Şutru, la data faptelor secretar al Consiliului local al sectorului 2, pentru luare de mită şi spălare de bani şi Loredana Radu şi Aurel Radu, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani, amândoi în arest la domiciliu.

Potrivit DNA, în perioada 2006 — 2007, Onţanu, în calitate de primar, a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoană, beneficiar al unor drepturi litigioase (denunţător în cauză), pentru ca în schimb să faciliteze procedura de reconstituire a dreptului de proprietate, în conformitate cu prevederile Legii 18/1991, asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2.

În aceeaşi perioadă, el a pretins, iar după emiterea titlului de proprietate a primit, în mod indirect, o suprafaţă de 1.500 mp cu o valoare de piaţă estimată la 1.441.495 euro (pe strada Barbu Văcărescu din sectorul 2 — o zonă rezidenţială) şi care a fost transferată de denunţător, în mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare-cumpărare fictive, către două persoane interpuse, indicate de inculpat. Cele două persoane sunt Loredana Radu şi Aurel Radu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite