Fostul preşedinte al ANOFM Silviu Bian, declarat incompatibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Silviu Bian, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM) a fost declarat incompatibil după ce ar fi deţinut, simultan, mai multe funcţii.

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) au precizat că Silviu Bian, fostul preşedinte al ANOFM s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate după ce în perioada 10 ianuarie 2009 – 17 octombrie 2011 ar fi ocupat, simultan cu funcţia publică, şi funcţia de cenzor la mai multe societăţi comerciale.

Astfel, Bian a încălcat dispoziţiile art. 84, alin. (2) din Legea nr.161/2003, potrivit cărora „Funcţia de secretar de stat, funcţia de subsecretar de stat şi funcţiile asimilate acestora sunt incompatibile cu exercitarea altei funcţii publice de autoritate, precum şi cu exercitarea funcţiilor prevăzute la alin. (1), lit. c): funcţia de […] cenzor la societăţile comerciale […]”.

Aceasta a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Silviu Bian a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Bian, condamnat la 6 ani de închisoare

Silviu Bian a fost trimis în judecată în 2011 de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, el fiind acuzat că a primit 1.058.500 lei şi 22.000 euro de la opt angajaţi ai ANOFM, implicaţi în două proiecte destinate dezvoltării resurselor umane, finanţate din fonduri europene.

Pe 23 mai 2012, Silviu Bian a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 9 ani de închisoare cu executare, pedeapsă redusă în iunie 2013 de Curtea de Apel Bucureşti la 6 ani închisoare. În acest moment, dosarul se află pe masa magistraţilor Curţii Supreme, iar decizia pe care o vor lua va fi una definitivă.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

De ce a primit reducere de pedeapsă fostul preşedinte ANOFM, Silviu Bian, la Curtea de Apel Bucureşti

Fostul preşedinte ANOFM, Silviu Bian, a primit la Curtea de Apel Bucureşti şase ani de închisoare pentru fapte de corupţie. Instanţa a redus cu trei ani pedeapsa inculpatului, în principal, pe motiv că a fost în arest preventiv, a avut interdicţii de mişcare pe teritoriul ţării şi s-au dispus măsuri asigurătorii pentru recuperarea banilor primiţi ca mită. Ultima instanţa la care se va judeca procesul este Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Control judiciar modificat pentru fostul preşedinte ANOFM: Silviu Bian poate părăsi Alba Iulia

Curtea de Apel Bucureşti a admis, joi, cererea fostului preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), Silviu Bian, privind modificarea controlului judciar. Inculpatul poate părăsi Alba Iulia.

De ce a primit fostul şef al ANOFM, Silviu Bian, o sentinţă aproape de "limita specială": a minţit şi a luat şpagă cu prudenţă

În motivarea sentinţei se arată că fostul şef ANOFM a primit nouă ani de închisoare pentru "atitudinea vădit nesinceră, funcţia de demnitate publică pe care acesta o ocupa şi prudenţa cu care a comis infracţiunile şi numărul mare".

Ce bunuri are sub sechestru Silviu Bian în dosarul în care a primit 9 ani de închisoare

Judecătorul de la Tribunalul Bucureşti, care a decis miercuri condamnarea la pedeapsa de 9 ani de închisoare a fostlui preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), Silviu Bian, explică pe larg în minuta sentinţei şi bunurile pe care s-a pus sechestru în scopul recuperării banilor plătiţi ca mită.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite