Fostul premier Victor Ponta a fost audiat ca martor de procurorii ploieşteni în dosarul în care cumnatul său este acuzat de deturnare de fonduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Victor Ponta a fost audiat, joi, la sediul DNA Ploieşti, în calitate de martor în dosarul în care cumnatul său Iulian Herţeanu este acuzat de deturnare de fonduri europene.

UPDATE: Victor ponta a părăsit sediul DNA. 

Ponta a ajuns la sediul DNA Ploieşti în jurul orei 13.00.

El a fost citat în dosarul în care cumnatul său, omul de afaceri Iulian Herţanu, este pus sub urmărire penală pentru constituire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi deturnare de fonduri europene în cadrul contractului încheiat cu SC Hidro Prahova pentru extinderea canalizării din oraşul Comarnic, din judeţul Prahova.

În acest dosar sunt cercetaţi sub control judiciar Iulian Herţanu, deputatul Vlad Cosma, şeful Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, deputatul Sebastian Ghiţă, directorul de producţie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, omul de afaceri Liviu Munteanu, dar şi fostul consilier judeţean Mihail Coman.

În 18 februarie, Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost arestat preventiv, alături de omul de afaceri Vladimir Ciorbă, în dosarul vizând fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic, executate de firma sa, SC Grossman Engineering Group. În 23 aprilie, Iulian Herţanu a fost plasat în arest la domicliu, în urma unei decizii a instanţei supreme. Ulterior, el a fost pus sub control judiciar.

Potrivit anchetatorilor, Virgiliu Roman, Sebastian Ghiţă, Vlad şi Mircea Cosma au sprijinit grupul infracţional din care făcea parte Iulian Herţanu ca să acceseze şi să primească fonduri europene în cadrul contractului de extindere a reţelei de canalizare din oraşul Comarnic, proiect în valoare de aproape zece milioane de euro.

Procurorii susţin că, în perioada 2011 - 2015, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, fost preşedinte al filialei judeţene a PSD, a făcut demersuri (intervenţii pentru numirea în funcţii a unor persoane, obţinerea de informaţii confidenţiale - activităţi derulate direct sau prin intermediul consilierilor săi personali) la funcţionari ai SC Hidro Prahova şi a exercitat presiuni (ameninţări cu privire la înlocuirea din funcţie) asupra directorului general al societăţii, pentru ca aceştia să atribuie ilegal asocierii SC Grossmann Engineering Group SRL - SC Euroconstruct Trading 98 SRL contractul de lucrări pentru extinderea reţelei de canalizare în oraşul Comarnic. De asemenea, Mircea Cosma a făcut presiuni pe durata derulării contractului pentru prelungirea termenelor de execuţie şi efectuarea ilegală de plăţi.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite