UPDATE Fostul ministru Ilan Laufer a adormit în timpul audierilor de la poliţie. Acesta are calitatea de suspect în dosarul lui Carmen Adamescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilan Laufer Inquam Photos / Alberto Grosescu
Ilan Laufer Inquam Photos / Alberto Grosescu

Ilan Laufer, fostul ministru al Mediului de Afaceri, audiat joi de poliţişti în dosarul Unirea Shopping Center a spus că se consideră total nevinovat şi a calificat ca „ridicole” toate acuzaţiile care i-au fost aduse. Acesta este suspect de complicitate la delapidare şi evaziune fiscală.

Fostul ministru Ilan Laufer ar fi adormit în timpul audierilor de joi efecuate de către poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, el fiind obosit după minivacanţa de Paşte şi 1 Mai, a transmis Mediafax.

”Am fost citat pentru prima dată astăzi. O să avem şi noi acces la mai multe date din dosar după care o să putem să ne exprimăm. Este vorba de nişte relaţii comerciale dintre companii din 2009”, a explicat la ieşirea de la audieri fostul ministru Ilan Laufer, audiat joi de poliţiştii de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din IGPR, în dosarul Unirea Shopping Center.

”Din punctul meu de vedere sunt nevinovat, complet nevinovat, mi se par ridicole aceste acuzaţii. (...) Sunt total nevinovat, vă spun cu mâna de inimă”, a spus Ilan Laufer. Acesta a precizat că nu a adormit în timpul audierilor, declarând că este doar obosit de pe drum.

Potrivit G4Media, Ilan Laufer ar fi suspect pentru Complicitate la gestiune frauduloasă şi evaziune fiscală, poliţiştii suspectâmdu-l pe Ilan Laufer că, în calitate de administrator la două firme, ar fi sprijinit-o pe Carmen Adamescu în administrarea bunurilor Unirea Shopping Center, producând pagube centrului comercial de peste 5,8 milioane de euro.

La sfârşitul lunii aprilie mai multe percheziţii au avut loc la centrul comercial Unirea şi la domiciliul unui director general al magazinului.

Anchetatorii au ridicat documente şi date informatice într-un dosar penal în care sunt vizate infracţiuni de delapidare, legat de modul în care Alexander Adamescu a luat bani din societate ca să-i folosească în interes personal, respectiv ca să-şi plătească avocaţii care îl reprezintă în Marea Britanie.

Pe 16 octombrie 2018, apărătorii lui Carmen Adamescu l-au acuzat, prin intermediul unui comunicat de presă, pe Alexander Adamescu că şi-ar fi plătit avocaţii, folosindu-se de poziţia sa de director al Unirea Shopping Center, prejudiciul fiind de 200.000 de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite