Fostul manager al Spitalului de Arşi, dr. Vitalie Stan, pus sub acuzare pentru o şpagă de 25.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vitalie Stan, fost manager al Spitalului Clinic de urgenţă Chirurgie Plastică şi Arsuri din Bucureşti, a fost pus sub urmărire penală de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru luare de mită, după ce ar fi primit de la 16 paciente suma totală de 25.000 de euro.

Potrivit unui comunicat de vineri al DNA, procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Vitalie Stan, medic primar, la data faptelor manager al Spitalului Clinic de urgenţă, Chirurgie Plastică şi Arsuri din Bucureşti, pentru 16 infracţiuni de luare de mită.

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că, în perioada ianuarie 2013 - ianuarie 2014, Vitalie Stan, în calitate de medic primar şi manager al Spitalului, ar fi pretins şi primit de la 16 paciente sume de bani cuprinse între 1.100 de euro şi 2.700 de euro, pentru a le efectua diferite operaţii estetice în unitatea medicală de stat menţionată.

„În concret, suspectul Vitalie Stan ar fi internat pacientele respective sub pretextul unor afecţiuni ce necesitau corecţii chirurgicale, iar în schimbul sumelor de bani primite, ar fi efectuat în cadrul spitalului de stat operaţii estetice care se pot efectua în clinicile private. În total, acesta ar fi primit de la cele 16 paciente suma totală de 25.000 de euro", spun anchetatorii. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite