Fostul lider ţărănist Remus Opriş a murit la vârsta de 60 de ani

Fostul lider ţărănist Remus Opriş a murit la vârsta de 60 de ani

Foto: Mediafax

Remus Opriş, unul dintre liderii Partidului Naţional Ţăranesc Creştin Democrat, a murit luni la vârsta de 60 de ani, potrivit unui comunicat de presă semnat de profesor doctor Şerban Bubenek.

Remus Opriş s-a npăscut la 20 noiembrie 1958, era  medic de formaţie şi a fost liderul Organizatiei de Tineret a PNŢCD (1991-1993), membru supleant al Biroului Naţional de Conducere al ţărăniştilor, din 1991, vicepreşedinte al PNŢCD din 1996 şi deputat PNŢCD între 1992-2000. În timpul guvernării Convenţiei Democrate, Remus Opriş a coordonat Secretariatul General al Guvernului şi Departamentul pentru Administraţie Publică Locală.
 
Potrivit comunicatului transmis de Şerban Bubenek , corpul medical din România îi datorează lui Remus Opriş iniţierea, susţinerea şi adoptarea Legii Nr. 74 din 6 iulie 1995 privind exercitarea profesiunii de medic, înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Colegiului Medicilor din România, lege care a scos profesia de medic de sub tutela statului şi i-a redat statutul de profesie liberală.

„Începând cu anul 1990, cetăţenii României au avut în dr. Remus Opriş un apărător neînduplecat al drepturilor şi libertăţilor lor fundamentale recent recâştigate prin jertfa de sânge din stradă, unde fusese şi el prezent, în cursul Revoluţiei din Decembrie 1989. Om politic, dar niciodată simplu politician, dr. Remus Opriş a traversat cu silueta sa elegantă şi vorba cumpănită, dar fermă, cei 30 de ani ai nesfârşitei tranziţii şi a crezut până la sfârşit în destinul euro-atlantic al ţării sale, pe care a iubit-o şi a visat-o întotdeauna democratică, liberă şi prosperă. Ţinuta discursului public, transparenţa convingerilor, incapacitatea de a face compromisuri compromiţătoare, onestitatea precum şi modestia sa, îl alătură figurilor luminoase ale înaintaşilor din PNŢCD cu care a plecat acum să se întâlnească! Condoleanţe familiei îndoliate! Dumnezeu să îl odihnească!", se arată în comunicat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: